Protecció Civil desactiva l’alerta del pla Procicat per calor intensa

No es registren incidències destacades

Recta final de l'onada de calor: es preveu un descens "entre lleuger i moderat" de la temperatura màxima. | ACN

Recta final de l'onada de calor: es preveu un descens "entre lleuger i moderat" de la temperatura màxima. | ACN

ACN

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’alerta del pla Procicat un cop finalitzat l’episodi de calor intensa. Arran d’aquesta alerta no s’han registrat incidències destacades. Catalunya ha viscut una setmana de calor excepcionalment intensa, persistent i general entre el divendres 18 i el dijous 24 d’agost. La temperatura màxima ha superat els 40 graus durant 5 dies consecutius a sectors de l’interior i de la Ribera d’Ebre, així com a diversos trams del prelitoral el dimecres 23 d’agost. L’onada de calor es va caracteritzar també per temperatures molt elevades a la nit.

El 23 d’agost va ser el dia que la temperatura va tocar sostre a bona part del país, amb més de 43 graus de màxima a la vall de l’Ebre, i s’ha convertit en el dia amb una temperatura mitjana més alta mesurada al conjunt de Catalunya, superant el 18 de juliol d’enguany i el 28 de juny de 2019. L’Observatori de l’Ebre va registrar 43,6 graus, rècord absolut dels seus 118 anys de dades.

Les temperatures es van situar per sobre dels 25 graus a la nit a sectors del litoral i prelitoral i en indrets elevats de l’interior. La ciutat de Barcelona ha viscut dues nits amb mínimes de 28 a 30 graus i l’Observatori Fabra ha superat el rècord de temperatura mínima més alta dels seus 110 anys de dades, amb 29,5 graus el dimecres 23.