Vídeo: Apareix el cadàver d’un nen a la platja de Roda de Berà

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha apuntat que la víctima podria ser un nàufrag d’alguna embarcació de migrants

Apareix el cadàver d’un nen a la platja de Roda de Berà

EFE

EFE

L’Ajuntament de Roda de Berà ha informat que aquest dimarts s’ha localitzat el cadàver d’un nen d’entre dos i tres anys a la platja d’aquesta localitat de la Costa Daurada. La zona es troba perimetrada i s’espera que el jutge autoritzi l’aixecament del cadàver, que està en avançat estat de descomposició.

La Policia Local de Roda de Berà ha avisat la Guàrdia Civil de la troballa de les restes humanes, cap a les 8.30 hores, per la qual cosa l’institut armat ha desplaçat diverses dotacions i agents de la policia judicial, per iniciar les investigacions oportunes.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha apuntat que la víctima podria ser un nàufrag d’alguna embarcació de migrants que hauria mort ofegat al mar i que els corrents haurien portat fins a aquesta platja de la Costa Daurada.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, que es troba sota el secret d’actuacions, el cadàver del nen ha sigut localitzat cap a les 8.30 hores a la sorra de la platja, que ha sigut perimetrada per un dispositiu policial.

En declaracions a l’emissora RAC-1, l’alcalde de Roda de Berà ha explicat que ha sigut un operari de la brigada de neteja de platges el que ha trobat el cadàver, en avançat estat de descomposició i sense cap, d’un menor que tindria entre dos i quatre anys.

«Semblava un ninot»

«Semblava un ninot»«En un primer moment semblava un ninot, però és un cadàver decapitat, que feia temps que era al mar. Aquí podem fer hipòtesis i suposicions, i podria ser un cadàver més del ‘mare mortum’ que tenim davant les nostres platges. És una de les hipòtesis que tenim sobre la taula», ha manifestat l’alcalde.

«Hem perimetrat la zona i la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació. Tot cadàver que potencialment arrossega el mar fins a terra és competència d’ells», ha puntualitzat l’alcalde.

El cos portava posat una espècie de jaqueta. «No és la indumentària típica d’un nen que va a la platja», ha indicat Virgili.