El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha mostrat el seu agraïment a Pep Guardiola en un article al diari anglès The Guardian per lluir un llaç groc en suport als polítics i activistes independentistes empresonats durant els partits del Manchester City, l'equip que dirigeix.

Cuixart ha valorat "l'acte de solidaritat" de l'entrenador, malgrat la multa de 20.000 euros que li ha interposat la Federació Anglesa de Futbol. El president de l'entitat cultural, que es troba en presó preventiva des del 16 d'octubre passat, opina que la sanció és "errònia" perquè el llaç groc "no representa cap afiliació ni és un símbol de la independència de Catalunya".

Cuixart ha elogiat les paraules de Guardiola, que va afirmar que "abans d'entrenador és un ésser humà", dient que "no només els presos polítics, sinó tots els ésser humans del món han d'agrair el seu lideratge moral".

En l'article, Jordi Cuixart defensa que el llaç groc és un "senyal de solidaritat amb persones que han estat empresonades injustament, com les famílies dels hostatges nord-americans retinguts a l'ambaixada de Teheran el 1979 que demanaven la seva llibertat".

Segons Cuixart, comparar el llaç groc amb símbols com esvàstiques mostra una "manca d'informació evident sobre la situació a Espanya".