Carnaval 2024

L’emblemàtica tonyina Trini és la protagonista del cartell del Carnaval 2024

El plat fort serà la Gran Rua de Carnaval de diumenge 11 al matí, però també hi ha tres Balls de Disfresses, un d’infantil, i dos dinars populars

Una de les rues del Carnaval de l’Escala el 2023.  | ANIOL RESCLOSA

Una de les rues del Carnaval de l’Escala el 2023. | ANIOL RESCLOSA / n.n. l’escala

Núria Noguera

Núria Noguera

Sempre s’ha dit que per Carnaval tot s’hi val i l’Escala ha triat un personatge emblemàtic de la vila, però poc convencional, com a protagonista del seu cartell, la famosa tonyina Trini. Sobre un fons blau, un pallasso i una cua de tonyina, que relaciona les disfresses amb el peix.

L’autora és la dissenyadora empordanesa Roser Bona. «Com a element destacat del municipi, tenim un visitant que és la tonyina i hem volgut fer una paròdia», va explicar en la presentació del cartell i el programa d’actes del Carnaval 2024.

Programació

Pel que fa a la programació, es manté el gruix dels actes d’anys anteriors. El Carnaval comença el dissabte deu de febrer a les quatre de la tarda amb la cercavila infantil que passa pels carrers Enric Serra, del Mar, del Port i l’avinguda Ave Maria fins a la plaça de les Escoles. A dos quarts de cinc, hi haurà una xocolatada popular a la mateixa plaça i a les cinc, a la Sala Polivalent Municipal, hi haurà el Ball Infantil de Disfresses amenitzat pels Atrapasomnis. Per als més grans, a mitjanit, ball de disfresses amb l’Orquestra Maribel i després sessió amb el Dj Dudux.

El diumenge dia onze, la festa comença a les onze del matí amb la gran Rua de Carnaval, que transcorre per l’avinguda Girona, avinguda Ave Maria, passeig Lluís Albert, Port d’en Perris, la Punta, La Platja i carrer Enric Serra. A les dues del migdia, tindrà lloc el dinar de colles de Carnaval a la Sala Polivalent Municipal i, tot seguit, ball de disfresses a càrrec del grup Stop 80.

La festa acaba el dilluns dotze de febrer. A la una del migdia, es reuniran per fer el dinar de germanor a la Sala Polivalent Municipal. «Qui vulgui que se’l porti», i, per assistir-hi, cal apuntar-se al dinar a la barra de la Sala Polivalent durant els balls de Carnaval del dissabte i diumenge i el preu de la cadira són tres euros. Després, a les tres de la tarda, jocs musicals i ball amb Dj Sons. Aleshores es donaran a conèixer els guanyadors de les diferents categories del concurs, millor comparsa i millor carrossa.