El popular youtuber The Grefg, acusat d'assetjar una dona de 80 anys per fer-la fora de l'edifici on viu a Andorra

El yotuber és propietari de Grefito SLU, una empresa immobiliària que va adquirir un bloc de pisos a Escaldes on resideix l'anciana

David Cánova, The Grefg.

David Cánova, The Grefg. / THEGREFG

EFE

El popular youtuber David Cánovas, conegut a les xarxes socials com 'The Grefg', manté una pugna judicial amb una dona de 80 anys que resideix en un dels pisos de la seva propietat a Escaldes, a Andorra.

Cánovas és propietari de Grefito SLU, una empresa immobiliària que va adquirir un bloc de pisos a Escaldes fa més de tres anys amb la intenció de renovar-lo per al seu arrendament posterior. Per això era necessari desocupar l'immoble i tots els seus llogaters van anar abandonant-lo excepte l'anciana.

Des d'aleshores, l'empresa, que el propi Cánovas assegura que no administra ni gestiona, va iniciar un procediment judicial de desnonament per obligar la dona a abandonar el que el mateix youtuber defineix com una "ocupació abusiva".

Segons 'The Grefg', es tracta de dos pisos conjunts de 130 metres quadrats habitables, dos boxs d'un total de 90 metres quadrats i un traster de vint metres quadrats més, que la veïna utilitza "amb pretensions fora de lloc".

Les declaracions de Cánovas es van fer públiques dilluns a la nit a través dels seus comptes de les xarxes socials després de la polèmica aixecada pel diari andorrà Altaveu, que va publicar que la dona, segons denunciava ella mateixa al mitjà, patia assetjament immobiliari per part del youtuber.

A l'esmentat rotatiu andorrà, l'anciana va assegurar que feia quatre anys que vivia en un pis sense sistema de climatització, patint amenaces constants, i denunciava que l'empresa immobiliària va iniciar el procés de desmantellament de l'edifici sense tenir en compte la seva presència allà.

Obviant les condicions en què resideix la dona gran, David Cánovas assegura en el comunicat que la dona "no viu en aquesta propietat, sinó amb un dels seus fills en una altra parròquia d'Andorra" i que "el que s'està publicant no es correspon en absolut amb la realitat".

En qualsevol cas, segons l'empresa immobiliària, la llogatera no ha pagat cap lloguer durant més de tres anys i recorda que els jutges van estimar al seu moment la demanda de desnonament.

Tot i això, el procés judicial continua obert en segona instància perquè la dona va recórrer.