Els turistes són un blanc fàcil en el gremi de la restauració, sobretot en les ciutats més turístiques. L'últim cas que s'ha viralitzat a les xarxes és el d'un compte desorbitat que van haver de pagar a Roma dos japonesos. El restaurant Antico Caffè di Mart els hi va cobrar ni més ni menys que 430 euros.

El tiquet s'ha expandit com la pólvora i mostra un compte de 349 euros per dos plats d'espaguetis amb marisc i dues ampolles d'aigua. A més, el restaurant els va cobrar 80 euros de propina. En total, una factura de 429,80 euros.

Un usuari de Facebook va compartir el tiquet a les xarxes socials, on diverses persones han comentat l'abusiu preu.

El local en qüestió no surt molt ben parat al portal TripAdvisor: els usuaris el deixen en mal lloc, amb només dues estrelles de cinc. A la baixa puntuació se li sumen comentaris bastant negatius.

Els responsables del local han justificat el preu i no han demanat disculpes. "El menú està bastant clar. Han pagat aquesta quantitat no pels espaguetis sinó perquè han triat el peix fresc que tenim. El client ho tria al taulell", explica en declaracions al 'Corriere della Sera' el responsable de l'establiment, Giacomo Jin .