Si vas creure que els debats virals suscitats en xarxes socials s'havien acabat, t'equivocaves. Des d'aquell famós vestit blau i negre (perquè era blau i negre), centenars d'il·lusions òptiques i puzles d'aquest tipus han sorgit per dividir a Internet. I és que, després de tot, sembla que mai en tenim prou amb conèixer més sobre el nostre cervell i com aquest ens enganya vilment.

En aquest cas, s'ha obert el debat amb una fotografia penjada al perfil d'Instagram de Tiziana Vergari, una fotògrafa i artista de Conthey, Suïssa, amb el hashtag #WHPidentity creat per Instagram per pujar imatges i vídeos que celebrin la individualitat de les persones, centrant-se en ressaltar aquelles diferències d'una persona que els fan únics.

Va ser precisament a Instagram on va sorgir la pregunta: Quantes nenes apareixen en aquesta fotografia? I la fotografia va passar a ser la nova il·lusió òptica en la qual els internautes es debatien entre una cosa i una altra.

Amb més de 13.000 'm'agrada' i centenars de comentaris, encara ningú es posa d'acord. Les xifres que s'estudien són variades: alguns diuen que 4, altres que 5, 2 i hi ha qui fins diu 13 nenes. Alguns arriben a suggerir que la nena que apareix en primer pla i la quarta en successió no són la mateixa persona, sinó germanes bessones.

I tu que creus?

Mira la fotografia tant de temps com vulguis i després respon a la pregunta: Quantes nenes apareixen en aquesta fotografia? Després de molt debatre, les xifres es van balancejar entre 2 i 4 nenes.

Els que defensaven la seva postura de 4 afirmaven que el mirall de fons clarament reflectia les postures i expressions completament diferents de quatre nenes, començant per la que apareix en primer pla mirant cap a la seva dreta i acabant per la quarta jove que posa amb cames i mans creuades mirant-se al mirall.

No obstant això, la resposta correcta és que només hi ha 2 nenes en la fotografia, la resta és un joc de càmera i miralls. Així ho afirmava Vergari entre els centenars de comentaris rebuts.