18 de març de 2020
18.03.2020
Vilafant

Atenció personalitzada als avis i família al Centre Geriàtric Les Forques

Els professionals del centre vilafantenc vetllen per les necessitats de les persones d'edat avançada

18.03.2020 | 11:40
Les activitats que poden desenvolupar les persones grans del centre geriàtric.

El Centre Geriàtric Les Forques funciona, també, com a centre de dia per a les persones i les famílies que tinguin la necessitat d'aquesta atenció personalitzada en qualsevol moment de la setmana. Aquest servei que ofereix està orientat a aquelles famílies que tenen cura d'una persona gran i que necessiten ajuda o suport en el seu dia a dia més enllà de l'entorn familiar. El fet de poder gaudir d'un centre de dia permet que els avis i les persones d'edat avançada puguin continuar vivint a casa seva, on són durant les nits.

D'aquesta manera no existeix una desvinculació total amb el seu ambient de referència, el seu entorn, ja que no es troben en situació de total dependència.

En els centres de dia, les persones grans poden no només aprendre coses noves, sinó reaprendre coses que se'ls hagin oblidat i, per descomptat, millorar de la mà d'equips professionals, encarregats de cobrir les principals àrees de la cura en salut física i mental.

Un centre de dia aporta més que això, és un lloc on la tercera edat rep tractaments per a les seves patologies i, també, prevenció de l'envelliment, per tal de mantenir una millor qualitat de vida, sempre tenint en compte el seu entorn familiar, ja que tan important és tractar la persona gran com la seva família, explicant-los, informant-los i fent-los partícips en la cura i la millora de l'usuari.

El Geriàtric Les Forques compta amb un complet equip de professionals que garanteix l'atenció holística i constant als usuaris. La persona gran no està sola. Es manté més activa. Es troba en un entorn segur. Està acompanyada de professionals. Dorm a casa.

Els familiars descansen per a la persona cuidadora. Hi ha higiene personal al centre, amb dutxa setmanal, pedicura i perruqueria. Es fa teràpia amb gossos, musicoteràpia, excursions amb furgoneta, fisioteràpia i tallers ocupacionals. A més, hi ha flexibilitat horària per a les visites, hores convingudes i els àpats estan inclosos segons horari.

Centre Geriàtric Les Forques

  • Adreça: plaça de l'Estany, 3, de Vilafant
  • Telèfon: 972 514 415
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook