Entre quatre i cinc equips gironins competiran a Tercera Divisió la pròxima temporada, després que el Peralada celebrés la permanència al costat del Palamós i del Figueres. El descens de l’Olot des de Segona B finalment no ha acabat esquitxant els verd-i-blancs, que diumenge van celebrar l’anhelada salvació amb un empat (0-0) davant un Santfeliuenc que també es jugava la vida.

En un partit de nervis i amb cap ocasió clara de gol, el Peralada es va veure beneficiat per la derrota del Granollers contra l’Europa (3-1) i per l’empat del Manlleu davant el Júpiter (3-3). Una derrota l’hauria portat a resar perquè un dels catalans de Tercera ascendís a Segona B per salvar-lo.

Només superat pels del play-off

Els 47 punts de la segona volta, una garantia en qualsevol altre campionat anterior, permeten als nois que dirigeixen Arnau Sala i Xavi Punsí quedar-se a Tercera Divisió per tercera temporada seguida. Després d’una primera volta desastrosa, en què la manca d’efectivitat els va portar a ser cuers, una segona volta extraordinària -coincidint amb l’estat idíl·lic de Marc Mas, pitxitxi amb els mateixos 21 gols que el penedesenc Santi Triguero- van rellançar els peraladencs.

I és que el Peralada s’ha convertit en el cinquè millor equip de la segona volta amb 32 punts, només superat pels quatre equips que faran el play-off d’ascens a Segona Divisió B: Europa (42), Gavà (40), Vilafranca (37) i Prat (34).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.