El Figueres ha vist premiat amb un punt el llarg quilometratge que ha hagut d'acreditar per espolsar-se de sobre les intencions d'un Europa atrevit que, a estones, l'ha dominat (0-0) amb fermesa. Els de casa, des de l'inici, han cedit la iniciativa al rival, que ha mogut bé la pilota al seu camp però sense precisió -no en va, l'equip altempordanès el segon menys golejat del grup V- en el contrari.

La Unió s'ha centrat en fer mal després de recuperar l'esfèrica, però tampoc ha estat inspirat en les circulacions i la seva relació amb la possessió ha estat massa fugaç. L'Europa hi ha posat més empenta a mesura que el primer període es consumia, si bé les seves arribades a l'àrea de Gallego no han estat del tot verinoses -una tisora desviada de Padilla (37') i un cop de cap potent d'Àlex Fernández (39'), ambdues rematades, després d'una centrada de Rovira des de la dreta, les més subratllades en vermell. Abans, Montoro ho havia provat amb un xut tou i centrat (28') i, abans del descans, qui ho ha buscat ha estat Abel Riba, amb un cop de cap forçat mal dirigit (41'). El Figueres no ha trobat la fórmula per generar perill evident en els primers quaranta-cinc minuts, davant d'un rival que l'ha sabut collar. A la represa, els figuerencs han reencaixat el seu posicionament defensiu, i això els ha valgut per frenar l'embranzida del quadre barceloní, que ha vist com les seves accions morien més ràpid. Els de Vílchez s'han defensat amb ordre, solidesa i serenor. Però els mateixos conceptes els han faltat per atacar. Ni la xispa de Roger Brugué quan ha entrat al terreny de joc (71') ha valgut per fer algun mèrit ofensiu. La Unió ha cregut més en la possibilitat d'avançar-se, però amb poca fluïdesa.

Tot s'ha quedat a mig camí de convertir-se en situació de gol... com també ha passat a l'altra àrea. Gallego només ha hagut d'estar atent a un llançament centrat de Padilla des de la frontal (66') i, ja quasi sobre la botzina, a una centrada-xut de Rubi des de l'esquerra que s'ha passejat pel seu davant i s'ha perdut al pal llarg sense que ningú en traiés profit (88'). Diumenge vinent, a la 14a jornada, el Figueres es desplaçarà al camp del Peralada (17 h), en el derbi altempordanès de 3a.

UE Figueres: Gallego, Quimo, Sergi Romero, Chicho, Cunill, Ferran Grau, Pedro, Roger Vidal, Javi Revert (Venzal, 81'), Casanova (Roger Brugué, 71') y Serramitja (Ritxi, 78').

CE Europa: Gianni, Dot, Alberto, Cano, Rubi, Uri, Rovira, Padilla, Abel Rita (Poves, 71'), Àlex Fernández (Fran Bea, 78') y Montoro (Pedro Bilbao, 71').

Àrbitre: Jordi Molina Fernández, del Vallès Occidental, amb Miguel Enríquez Expósito i Bernat Mas López com a assistents. Ha amonestat Sergi Romero, Chicho, Javi Revert, Ferran Grau i Roger Vidal, del Figueres, i Àlex Fernández, Uri y Alberto, de l'Europa.

Gols: No n'hi ha hagut.

Espectadors: Uns 450. Abans de l'inici s'ha guardat un minut de silenci en record de Félix Honrado Yangüez, antic treballador del club.