Comissió Europea

Juncker promet "wifi gratuït" al centre de "cada ciutat europea" l'any 2020

El president de la CE confia desplegar la xarxa 5G en menys de 10 anys i anuncia una nova proposta sobre 'roaming' per la propera setmana

14.09.2016 | 12:50
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha promès aquest dimecres aconseguir la instal·lació de "wifi gratuït" a "cada poble i ciutat europea" l´any 2020. Durant el seu discurs a Estrasburg, Juncker també ha assegurat que la CE treballa perquè la xarxa mòbil amb capacitat 5G estigui desplegada abans del 2025, el que podria crear fins a dos milions de llocs de treball. En matèria digital i de telecomunicacions, el luxemburguès també ha admès que la proposta de limitar a 90 dies el ´roaming´ gratuït no era apropiada i que hi haurà un nou esborrany la propera setmana. "Complirem la promesa" del roaming gratuït, ha reiterat.

"Avui proposem equipar cada poble i ciutat europea amb accés wifi a Internet gratuït als principals centres de vida pública l´any 2020", ha dit Juncker. "La connexió ha de beneficiar tothom", ha remarcat, assenyalant que han de poder navegar per Internet tots els europeus, sigui quin sigui "on viuen o quant cobren". El president de la CE ha dit, també, que el desplegament del 5G "té el potencial de crear dos milions de llocs de feina addicionals a la Unió Europea".

Pel que fa al ´roaming´, Juncker ha dit que s´eliminarà "no només pels empresaris que viatgen a l´estranger dos dies o els turistes que van dues setmanes a gaudir del sol". "També pels nostres treballadors transfronterers, i pels milions d´estudiants Erasmus que fan els estudis a l´estranger un o dos semestres", ha indicat. El president de la CE ha dit que "ser polític vol dir corregir els errors tècnics immediatament" i que per això presentarà la setmana vinent una nova proposta sobre l´eliminació del ´roaming´.

Juncker també ha promès "donar poder als artistes i creadors i protegir la seva feina". En aquest sentit, ha dit que "la creació de continguts no és un hobby, sinó una professió", part "de la cultura europea". "Vull que periodistes, editors i autors rebin un sou just per la seva feina, ja sigui feta en estudis o a casa, distribuïda online o offline, impresa o distribuïda per Internet", ha assenyalat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema