Els Bombers de la Generalitat han fet set rescats de muntanya aquest diumenge. Entre quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda han actuat al Bages, la Garrotxa, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt Penedès i l'Anoia. El cos d'emergència ha hagut de rescatar sis persones que havien patit caigudes mentre feien excursionisme i escalada i una amb una possible cardiopatia. En gairebé totes aquestes actuacions ha estat necessària la intervenció de l'helicòpter perquè els accidentats havien caigut en zones de difícil accés.

El primer rescat d'aquest diumenge s'ha fet a Manresa, al camí de les Torres al Poal, on una dona de 54 anys s'ha fet una contusió a la cama mentre feia senderisme. L'avís de l'accident s'ha rebut a les 7.41 hores i l'afectada ha estat atesa per una dotació dels Bombers de la Generalitat i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que l'han traslladada en estat menys greu a l'Hospital General de Manresa amb una contusió a la cama.

Cap a un quart d'onze del matí els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'un noi de 24 anys que ha caigut per un desnivell d'uns 15 metres a la zona de Sadernes mentre intentava rescatar el seu gos a la pista de la Muntada, a Montagut i Oix (Garrotxa). El jove ha caigut a una zona poc profunda del riu i no en podia sortir a causa de la dislocació que ha patit a l'espatlla. Un helicòpter amb una dotació de bombers del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) ha rescatat el noi i l'ha portat fins a una ambulància del SEM, que l'ha trasllat a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

A la una del migdia el cos d'emergència ha estat alertat d'un accident d'escalada a la cara Nord del Pedraforca, a Saldes (Berguedà). Es tractava d'una escaladora de 42 anys que es trobava en un relleix de la via Panys, a uns 1.700 metres d'altura, amb el peu possiblement fracturat. Per aquest rescat s'ha activat un vehicle terrestre i un helicòpter amb bombers GRAE que han fet un gruatge per treure la ferida del lloc de l'accident. El SEM ha evacuat la dona a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

A les 16.46 hores els Bombers han activat un vehicle terrestre i un helicòpter dels bombers amb una unitat GRAE per rescatar un excursionista que patia una possible cardiopatia a Campdevànol (Ripollès). L'afectat era un home de 59 anys, amb antecedents cardíacs, que es trobava malament a una zona de difícil accés de la Font del Querol. L'helicòpter l'ha portat fins a una helisuperfície on l'ha atès el personal del SEM. Una ambulància l'ha traslladat a l'Hospital de Campdevànol en estat menys greu.

Poca estona després, a les 15.05 hores, un nou avís al Ripollès ha fet que els Bombers de la Generalitat activessin l'helicòpter amb una dotació GRAE. En aquesta ocasió l'afectada era una dona de 40 anys que s'ha accidentat mentre feia la ruta que va de Núria a Queralbs, al pont del Cremal, on no pot accedir l'ambulància. L'helicòpter l'ha extret i l'ha portat fins a l'ambulància. El SEM l'ha traslladada a l'Hospital Campdevànol amb una fractura al turmell, en estat menys greu.

A les 15.26 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d'un accident d'una dona de 48 anys que ha caigut per un terraplè d'uns dos metres de desnivell mentre feia una excursió a la Font de les Dous, a Torrelles de Foix (Alt Penedès). Dues dotacions dels bombers han acudit al lloc de l'accident per portar la ferida a l'ambulància. La dona ha patit una fractura a la cama i ha estat ingressada a l'Hospital de Vilafranca.

Finalment, cap a les cinc de la tarda, els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb el GRAE per l'avís d'un nou rescat de muntanya. Dos escaladors s'han quedat immobilitzats a 100 metres d'altura per un problema amb les cordes mentre feien un ràpel a l'agulla de la Bandereta, al Bruc (Anoia), del massís de Montserrat.