Els agents rurals han denunciat un furtiu que recollia cucs de mar a Roses (Alt Empordà) en plena temporada de veda. L'home anava equipat amb un neoprè i un equip d'immersió que li permetia estar-se hores sota aigua, amb l'objectiu de passar desapercebut. Quan els agents del Grup de Suport Marí dels rurals el van atrapar, ja havia recollit 6 quilos de cucs de mar. El furtiu, a més de no tenir llicència, va cometre un reguitzell d'infraccions. No només saltar-se el període de veda de l'espècie (que acaba a finals de febrer) sinó també no haver senyalitzat la seva posició i fer servir un equip d'immersió prohibit per a una sola persona. Els agents rurals ho van recollir tot en una acta, van denunciar el furtiu i van retornar els cucs al mar.

El servei que va permetre atrapar el pescador furtiu es va fer la setmana passada a Roses. Uns agents del Grup de Suport Marí van descobrir l'home recollint cucs de mar amb l'ajuda d'un equip d'immersió d'escafandre autònom. Aquest equip consta de dues ampolles d'oxigen i permet que el bussejador que l'utilitza pugui estar-se hores sota l'aigua.

Precisament, el furtiu se'n servia per intentar passar desapercebut. En el moment en què els agents rurals el van descobrir, l'home ja havia pescat 6 quilos de cucs de mar. La recollida de l'espècie, però, està expressament prohibida entre desembre i finals de febrer (és la seva època de veda) i, per portar-la a terme, s'ha de disposar d'una llicència de pesca professional.

El furtiu de Roses va incomplir tant una cosa com l'altra. No només va recollir els cucs en època de veda, sinó que tampoc disposava de la llicència professional de cucaire.

Però aquestes no van ser les úniques infraccions que va cometre el furtiu. L'home no havia senyalitzat la seva posició (amb balises o boies) i tampoc podia fer servir un equip d'escafandre autònom com el que duia (ja que està expressament prohibit portar-lo si es busseja sol).

Els agents rurals van recollir tot aquest reguitzell d'infraccions en una acta i van denunciar el pescador furtiu. Després de pesar els cucs de mar i fer-ne el control de talles mínimes, els rurals van retornar els exemplars a l'aigua. La recol·lecció d'aquests cucs es fa amb la finalitat d'abastir les diferents botigues d'arts de pesca amb esquers naturals, que es poden fer servir per a la pesca marítima recreativa.