Estafes a la Costa Brava

Desmantellen una trama que estafava a través del lloguer d'apartaments inexistents

Hi ha cinc detinguts, que haurien aconseguit defraudar 46.722 euros a les seves víctimes

01.12.2015 | 11:11
Un agent de la policia espanyola registra un ordinador

La policia espanyola ha desmantellat a Lleida una trama que llogava fraudulentament a través d'Internet allotjaments vacacionals que en realitat no es trobaven disponibles o no existien. Els apartaments s'oferien en pàgines webs especialitzades, per la qual cosa es van presentar més de 40 denúncies en diferents localitats de l'estat espanyola. Els interessats havien d'ingressar anticipadament en uns comptes bancaris el total de l'arrendament. Hi ha cinc persones detingudes, que amb aquest mètode haurien aconseguit estafar 46.722 euros a les seves víctimes, amb una mitjana de 900 euros per lloguer fraudulent ingressat.

L'operació policial es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d'una sèrie de denúncies tramitades en diferents localitats de l'estat espanyol en les quals s'informava de l'engany que patien les víctimes al moment de llogar habitatges vacacionals en ubicacions privilegiades de la costa espanyola com Alacant, València, Las Palmas, Eivissa, Cadis o Girona, entre altres.

El contacte es realitzava a través d'anuncis inserits en pàgines especialitzades d'Internet, on els apartaments eren oferts, i en els quals constava un telèfon o una adreça de correu electrònic. Els interessats havien d'ingressar en uns comptes bancaris que se'ls facilitaven el total de la quantitat econòmica en concepte de lloguer per les dates i durada acordades. Quan l'arrendador es presentava el dia establert en l'habitatge es trobava amb un domicili particular habitat i que no tenia cap relació amb l'habitatge ofert o que l'apartament no existia en realitat.

Cinc persones han estat detingudes a Lleida, entre aquestes quatre de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat colombiana per presumptes delictes d'estafa i que haurien ocasionat un perjudici econòmic de 46.722 euros. La investigació segueix oberta per poder esclarir totalment els fets i poder localitzar més persones perjudicades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema