Canvi de temps

Més de 90 sortides dels Bombers i 120 trucades al 112 per les fortes ratxes de vent

Els problemes es concentren a Barcelona i l`àrea metropolitana mentre Portbou registra ràfegues de 130 Km/h

21.11.2015 | 11:25

Les fortes ratxes de vent durant la matinada i matí d'aquest dissabte han obligat els Bombers de la Generalitat a fer 90 serveis, cap de gravetat, sobretot per retirar arbres i branques caigudes, revisar elements inestables a teulades, sanejar façanes o comprovar mobiliari urbà afectat. Paral·lelament, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 124 trucades relacionades amb el vent, la majoria concentrades al Barcelonès (103, 82 de les quals a Barcelona ciutat i 11 a l'Hospitalet de Llobregat), el Baix Llobregat i els Vallesos, on les ràfegues de vent de ponent han fregat o superat els 80 km/h. De fet, entre les 07.30 i les 09 hores, els Bombers de Barcelona han atès 47 serveis per la ventada, el més destacat la caiguda d'un arbre la cruïlla de la Diagonal amb Selva de Mar.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d'alerta el pla bàsic d'emergència municipal per ventades i recomana a la ciutadania extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure i, a casa, retirar de balcons i façanes qualsevol element que es pugui desprendre i provocar un accident. També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà. Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d'edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres de vent com els 130 km/h de Portbou, els 82,4 km/h del Perelló, els 74,5 km/h de Barcelona-Raval o els 74 km/h de Cabrils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema