La recerca de l'home de 69 anys i nacionalitat francesa que va ser vist per última vegada dimecres a primera hora de la tarda a Cadaqués (Alt Empordà) se centra al mar. La principal hipòtesi que tenen els cossos d'emergències és que l'home va caure a l'aigua arrossegat per una onada mentre passejava arran de costa, a la zona de l'Alqueria petita. En aquest punt, hi ha roques de 17 metres d'alçada però el regidor de Governació, Teri Serra, assegura que les roques fan de "tobogan" i l'aigua arribava ahir fins al camí. Uns testimonis, a més, han explicat a la policia que ahir a la tarda van veure surar "alguna cosa verda" al mar, just el color del paravent que duia la víctima.

L'home desaparegut és de nacionalitat francesa però té casa a Cadaqués des de fa més d'una dècada, on hi passa èpoques de l'any. El desaparegut, la seva dona i el nét van sortir a fer el camí que uneix les cales de s'Alqueria petita amb s'Alqueria gran ahir a primera hora de la tarda, quan el temporal de llevant encara era molt fort.

Quan es va posar a ploure, la dona i el nét van decidir tornar a casa però l'home els va dir que es quedava una estona més caminant, però ja no va tornar. L'esposa va anar a les vuit del vespre a les dependències de la policia municipal per comunicar-los que el seu home no havia tornat a casa i, acte seguit, es va posar en marxa un dispositiu de recerca.

Segons ha explicat el regidor de Governació de Cadaqués, Teri Serra, la zona on va desaparèixer l'home és "bastant dolenta" perquè l'aigua del mar pot arribar al camí si hi ha fortes onades. Aquesta és la situació que es donava precisament ahir ja que, segons ha explicat el regidor, en aquesta zona les roques -d'uns disset metres d'alçada, tenen una forma de "tobogan" i fan que l'aigua, enlloc de rebotar, pugi fins al camí. "Ahir a aquesta hora el temporal encara era molt fort", detalla Serra. Per això, el regidor ha assegurat que "és molt possible" que una onada arrossegués el cos de l'home, de 69 anys.

De fet, tot l'operatiu de recerca que han organitzat Bombers i Salvament Marítim es fa arran de mar. La unitat canina que busca per terra desapareguts en casos com aquest no s'ha arribat ni a activar. Els Bombers es temen, doncs, que l'home estigui atrapat en algun punt de la costa rocosa de Cadaqués.

Uns testimonis aporten proves

Uns testimonis van explicar dimecres a la tarda que havien vist surar "alguna cosa verda". Aquests testimonis van veure aquest objecte cap a les sis de la tarda, quan l'home ja havia desaparegut. La víctima portava un paravent del mateix color quan va sortir a passejar a la tarda. Per això, els cossos d'emergències tenen poques esperances de trobar-lo amb vida.

Segons ha explicat el cap de guàrdia de la regió de Girona, Jordi Marquès, ara la feina se centra en detectar les corrents marítimes i seguir-les per tal d'esbrinar si el cos ha quedat atrapat en algun punt. En cas que estigui sota l'aigua, Marquès ha detallat que caldrà esperar un temps perquè, depenent de l'estat del cos i de la temperatura de l'aigua, el cos triga més temps a surar. La recerca per als submarinistes és avui molt complicada perquè, segons apunta Marquès, hi ha molta "ressaca" del temporal de llevant i la visibilitat sota aigua no supera el mig metre.

Per això, a les tasques de recerca s'hi ha sumat un helicòpter dels Bombers que s'encarrega de resseguir el litoral de la zona per intentar trobar el cos. En l'operatiu, activat des de primera hora del matí, hi participen sis dotacions de Bombers i membres del GRAE subaquàtic. Els Mossos d'Esquadra, de la seva banda, també han destinat sis patrulles, així com membres del Grup Subaquàtic. Salvament Marítim ha mobilitzat una embarcació i diversos efectius de la Policia Local s'han afegit al dispositiu.