L'huracà 'Sandy', una de les tempestes més grans que arriben a la costa est dels Estats Units, va tocar terra ahir a les vuit de vespre (hora local) i ha inundat la ciutat de Nova York, amb conseqüències pitjors de les que es preveien, segons l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg. La tempesta ha deixat uns cinc milions de persones sense electricitat a la costa est i prop d'un milió de persones han estat evacuades. La central nuclear Oyster Creek a New Jersey ha declarat l'estat d'alerta pels efectes del cicló.

Sandy tocava terra a Nova Jersey com una gran tempesta que ha inundat les ciutats de la costa est, i a Nova York ha estat un dels més devastadors que es recorden. A última hora, l'alcalde feia un últim avís als ciutadans perquè es tanquessin a casa seva, evitessin els desplaçaments i fessin un ús racional dels telèfons d'emergències.

Molta aigua i vents huracanats han deixat els carrers inundats, fins a un màxim de quatre metres en alguns punts de Manhattan, i han fet nombroses destrosses.

Fins ara, han mort almenys 12 persones a la costa est, tres d'elles a Nova Yok. Ha calgut desallotjar dos hospitals que s'han quedat sense fluid elèctric i la central nuclear Oyster Creek, a New Jersey, ha declarat l'estat d'alerta pels efectes del cicló.

El metro està tancat i potser no podrà obrir fins d'aquí a uns dies perquè les inundacions són molt importants. Els aeroports JFK i La Guàrdia han hagut de tancar perquè l'aigua salada ha arribat a les pistes. Almenys s'han hagut de suspendre 12.000 vols.