La Setmana de la Natura tindrà lloc entre el 26 de maig i el 5 de juny de 2018 a tot Catalunya amb l´objectiu de promoure activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i del nostre territori. És una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia Agrària del Territori (XCT), dues xarxes d´entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació de la natura i del voluntariat ambiental a Catalunya; i també compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l´Obra Social "la Caixa".

Així doncs, durant 10 dies es podrà gaudir de la natura en el seu sentit més ampli: excursions, tallers, visites guiades, activitats familiars, exposicions, activitats infantils, sortides de camp€

L´Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries es suma per primera vegada a la Setmana de la Natura, programant tres activitats gratuïtes; conscients de que tots podem actuar per la natura i contribuir a la seva conservació.

El dissabte 26 de maig a les 11 del matí, s'ha programat la Sortida Espai EmpordàNA´T i estanys de Vilaüt, durant la qual els assistents podran descobrir l´espai EmpordàNA´T, porta d´entrada als quatre parcs de l´Empordà, i gaudir d´una passejada pels estanys de Vilaüt, reserva natural del parc dels Aiguamolls. Aquí podran observar i sentir el cant de les espècies més tímides que fugen del sarau dels itineraris habituals.

La segona proposta es farà el dissabte 2 de juny, Sortida Farinera i Rec del Molí de Castelló d´Empúries, una oportunitat única per descobrir l´Ecomuseu-Farinera i el Rec del Molí, un espai únic amb gran valor medioambiental.

Aquestes activitats requereixen inscripció prèvia al telèfon 972 250 512.

I finalment, el dimarts 5 de juny celebrarem el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada de portes obertes.