El Carnaval a Cadaqués ofereix enguany una novetat destacada i és que l’Ajuntament, a petició dels joves del municipi, ha organitzat, per a aquest diumenge, una passada nocturna “amb l’objectiu d’incrementar la participació a la festa”, ha explicat la regidora de Festes Eulàlia González. Aquesta desfilada se sumarà a la tradicicional passada de dimarts. L’any passat van desfilar pels carrers del poble una dotzena de colles i uns cinc carrosses: “esperem que el fet de tenir enguany dues passades, faci que més gent s’animi i porti carrossa”.

Passi de desfilades

La festa comença aquest diumenge i s’acaba dimarts dia 13 com ha estat sempre tradició al poble. A dos quarts de set del dia 11, a l’entrada del poble, arrencarà la desfilada de nit i seguidament hi haurà l’actuació de la Murga, un grup amateur de músics locals, al Passeig. A dos quarts d’onze de la nit, al Pavelló, es farà el passi de disfresses i s’atorgarà el premi a la millor disfressa. Enguany també hi haurà premi a la millor carrossa, però aquest es repartirà dimarts. Els premis consisteixen en una passejada a bord de l’embarcació Sant Isidre de Cadaqués. En acabar el passi de disfresses al Pavelló, la nit de Carnaval continuarà amb Hotel Cochambre i Discochambre, “una aposta pels grups més canyeros” a l’hora d’animar la festa, diu González.

Animació infantil

Si diumenge a la nit nit el primer dels balls del Carnestoltes està pensat per al públic adult, dilluns serà el torn de fer gaudir els més petits del poble i de l’entorn amb la festa, que arriba de la mà de l’orquestra Boogie Woogie al pavelló a partir de les 6 de la tarda. L’endemà, dimarts, continua la gresca amb la ja tradicional rua. Tindrà inici a les tres de la tarda i la música i l’ambient festiu no s’acabarà fins a les tres de la matinada. A l’inici de la passada tornarà a haver-hi animació amb La Murga. A les sis de la tarda, al Pavelló, s’obrirà el Ball de Carnaval Non Stop amb els Julay’s i La Banda Del Coche Loco + DJ Gres-K Planet. Hi haurà servei de Food Truck.