Aquest divendres s'estrena 'Mascotes', una pel·lícula d'animació d'Universal sobre el que fan els animals domèstics en absència dels seus amos. Sumarà Marletta, educadora canina que ha col·laborat en el film, ha donat avui alguns consells perquè les mascotes "puguin divertir-se quan estan soles".

"No podem fer de la nostra absència un problema, hem de fer de la nostra absència una cosa divertida", ha explicat avui a Madrid l'especialista en rehabilitació de gossos i amos, que amb aquest lliurament d'Universal Pictures suma la seva cinquena col·laboració per a llargmetratges d'animació.

'Mascotes', un film del director dels lliuraments de 'Gru, mi villano favorito', Chris Renaud, narra el canvi que dóna la vida de Max, un gos de Manhattan, quan la seva propietària porta a casa a un altre company caní, Duke .

Les dues mascotes hauran de "deixar enrere" les seves diferències quan s'assabenten que Snowaball, un adorable "conill blanc, està reclutant un "exèrcit " d'animals domèstics que han estat abandonats, en aquesta cinta en la qual Úrsula Corberó s'estrena com a actriu de doblatge al costat de la seva mascota, una gossa Shih Tzu anomenada Lolita.

Marletta, que ha desenvolupat la seva pròpia metodologia de treball respectant el benestar físic i emocional dels gossos, a la qual denomina "JuegoTerapia", ha desgranat una sèrie de consells perquè "el gos es quedi bé a casa" en absència dels seus amos.

L'educadora aconsella que, abans que els cans es quedin sols, se'ls dongui un "passeig enriquit" atenent les seves necessitats personalitzades, si pot ser amb corretges llargues o deixats anar, perquè puguin "explorar", i utilitzant un arnès perquè "els collarets els fan mal ", explica.

Especial "cura" han de tenir els amos amb les "entrades i sortides" al domicili, moment en el qual les mascotes poden estar més excitades i quan cal evitar "fomentar" aquesta conducta.

"Reforça un comportament ansiós i el gos pensa que no pot estar sol", argumenta Marletta.

Altres recomanacions de la especialista per "crear" un "ambient positiu" passen per utilitzar els sentits de les mascotes. Posar-los música clàssica o utilitzar olors que els tranquil·litzin, com "bossetes de lavanda".

Però són les joguines els millors aliats perquè els gossos s'entretinguin, i per "allunyar" la seva atenció d'altres objectes domèstics com sofàs o sabatilles, ja que l'olor els recorda als seus amos.

Joguines farcides de menjar -que només poden tenir quan no hi ha l'amo perquè és com "un premi" per al animal-, o dispensadors de "llaminadures", són algunes de les opcions que ha recomanat Marletta.