Del 9 de juny al 9 de juliol, la ciutat de Figueres celebra la 4a edició dels Tastets Surrealistes, una activitat organitzada des de l'Ajuntament amb la complicitat de Comerç Figueres, el patrocini d'Estrella Damm i el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí. L'acte d'obertura ha tingut lloc, aquest dijous, a la plaça Gala Dalí, amb un maridatge de tapes i música que ha estat molt concorregut.

Després de l'èxit de l'edició anterior, amb uns 4.300 menús servits, aquesta proposta segueix amb el missatge i voluntat de descobrir la gastronomia més surrealista a la capital de l'Alt Empordà, enguany amb un total de vint-i-quatre establiments que presentaran plats d'inspiració daliniana. Una oferta gastronòmica única al país que va acompanyada del maridatge de la cervesa Inedit Damm. Cada restaurant oferirà un menú, amb sis tastets, que oscil·len entre els 12 € i els 20 €.

S'ha editat un llibret amb la informació de cada establiment amb el seu menú de tapes, el preu i la seva localització en el mapa, i també s'ha creat una aplicació a "Gastronosfera".

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, destaca i agraeix la col·laboració de Comerç Figueres en aquest projecte que, amb aquesta quarta edició, "s'ha consolidat amb èxit absolut i s'ha apostat per la qualitat i la varietat". El president dels comerciants, Lluís de Anguera, també considera "un gran encert" aquest esdeveniment.

Aquesta quarta edició, a més a més, comptarà amb activitats paral·leles a la ciutat, com ara el 22è Festival de Jazz, la tercera edició Festival Internacional de Dansa Agitart, la revetlla de Sant Pere, exposicions o la inauguració de la nova oficina de turisme a la Casa Empordà.