Amb un playback a càrrec de l´Associació de la Gent Gran de Figueres, van arrecar divendres al Consell Comarcal els actes de la festa de Sant Baldiri que se celebra al llarg de dissabte i diumenge amb molts al·licients, entre ells una fira dedicada a la cervesa artesanal, a la Font Lluminosa i diferents novetats com ara el primer Concurs de cuina infantil, dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys o dos concerts a la Casa Nouvilas, que després de l´èxit d´aquestes Fires torna a obrir les seves portes. Hi actuaran els alumnes del Casino Menestral i la coral del Ramon Muntaner, ha explicat Dolors Duch, presidenta de l´associació Amics de Sant Baldiri, una associació cultural que va néixer l´any 2000, amb la finalitat de recuperar la Festa de Sant Baldiri que ­en­guany compta ja amb més de 310 anys d´història al carrer Nou de Figueres.

Com sempre l´activitat començarà dissabte al matí amb una matinal de judo, la setena trobada d´intercanvi de plaques de cava, la tradicional exhibició de puntaires, o el Campionat de Futbolí de Sant Baldiri que ja arriba a la setzena edició, destaca la presidenta.

La diversió per als més petits continua amb una altra activitat que aquest any es recupera. Es tracta de diferents tallers artesans que es faran per als nens i nenes, com ara de picapedrer o de cuir, "que temps enrere havien tingut molt d´èxit". Farcells de jocs per a la mainada, durant tot el dia i inflables completen l´oferta infantil. L´activitat del matí es tancarà amb una desfilada de vestits de paper que organitza l´Associació de la Gent Gran de Figueres.

A la tarda es reprenen els actes festius amb el torneig de partides ràpides d´escacs de Sant Baldiri, actuació d´animació infantil amb Fefe i Companyia a les cinc de la tarda, concurs de cuina infantil una hora més tard i dos concerts a la casa Nouvilas. En acabar, hi haurà concert i tot seguit ball amb L´Orquestra Montecarlo. La festa es tanca diumenge amb la Fira de Sant Baldiri, missa amb ofici solemne a l´Església de la Immaculada i la tradicional cercavila dels Tres Pins per acabar la festa amb sardanes.

Tercera fira artesanal, amb grups de música

Durant la jornada de dissabte, un dels al·licients de la Festa de Sant Baldiri és la tercera edició de la Fira de la cervesa artesanal que es va estrenar el 2014 i que es manté amb èxit dins la programació d´activitats. "Hi haurà pocs estands perquè es tracta d´un producte molt seleccionat" ha explicat la presidenta de l´Associació Amics de Sant Baldiri, Dolors Duch. Per amenitzar la Fira, hi haurà animació musical a càrrec del Grup Albertoorum, The Tourist Band, Silvis Vetus, Xavi Repi, Bad Cocktail i Somboits que actuaran tant al matí com a la tarda. Per completar l´oferta d´activitats que omplirà el carrer Nou, hi haurà cap a una trentena de parades, de roba, bijuteria, embotits, joguets, articles de pastisseria, garrapinyades, cireres, entre una àmplia oferta d´articles