Tres dies de swing, amb classes i sessions de ball, maridats amb vi de l´Empordà. Aquesta és l´essència d´un nou festival empordanès, el Vi Swing, que es farà entre el 23 i el 25 de juny, tot coincidint amb Sant Joan, a Ventalló i Viladamat.

"Barcelona és la capital mundial del swing", diuen convençuts els impulsors d´aquest nou Festival, integrants de l´associació Swingats de l´Ala Empordà -Bea Barrientos, Montse Carmona, Jordi Esteve, Letícia Martín i Micol Ferretti- que tenen el suport d´altres associacions gironines com Jazz de Girona, Drinker Sailors i l´escola de ball Sibiem. És aquesta una entitat molt jove, amb només un any de vida, però que ja té molta força. Dels sis membres fundacionals ara ja superen la setantena de socis. Això els ha animat, doncs, a tirar endavant el Vi Swing, un festival que vol trencar els esquemes habituals d´aquest tipus d´iniciatives restringides només als balladors de swing, sinó també a persones que volen iniciar-se i que no han ballat mai. "Ens agrada molt que hi hagi aquest feedback entre balladors i aquells que comencen", asseguren. Així, cada dia es faran classes de diferents nivells als pavellons de Viladamat i Ventalló. En aquest sentit, els organitzadors agraeixen molt la predisposició dels dos ajuntaments.

Estrelles internacionals

El festival tindrà com a fil conductor "no només el lindy hop, sinó també el vi de l´Empordà". També, com a reclam, hi participaran algunes estrelles del lindy, un ball en parella sorgit a Nova York als anys 20 que va renéixer fa tres dècades. "És un ball molt social que et permet conèixer gent, perquè des del principi pots ballar, és un ball que et fa somriure", expliquen. Entre les personalitats que hi participaran destaquen els grups Doc Scanlon´s Cool Cat Combo i Terrific Turkeys; la parella espanyola Sonia & Héctor, una de les més actives a escala internacional i la californiana Abeth Farag, fundadora de Lindy Hop Portugal. També faran classes Sònia Isart, fundadora de nomadyoga.cat, i les components d´Impàs Dansa.

En aquest Festival el vi també hi serà molt present. El divendres es farà una visita al celler la Vinyeta, patrocinador del Festival, i un tast guiat que es clourà amb la música en directe de Hop´s Trio entre vinyes. A més, es farà una petita Fira del Vi a l´ermita de la Verge de l´Om, a Ventalló, amb la col·laboració d´una dotzena de cellers, dissabte a la tarda, que inclourà un concert de Terrific Turkeys. La fira inclourà també paradetes de productes vintage i de proximitat.

L´escenari principal del Festival serà l´espai conegut com Les Pomeres de la Closa, a Ventalló, que els cedeix l´Ajuntament. Allí s´instal·larà una gran carpa de 300 m2, on faran els grans concerts i on tindrà lloc també una gran revetlla de Sant Joan oberta a tothom qui vulgui anar-hi i "viure una festa diferent".