Fa dècades que els arqueòlegs investiguen l'evolució del jaciment ibèric del Mas Castellar de Pontós. Per fer-lo més proper als actuals veïns del poble, se'ls ha proposat participar en l'anomenat Tastet Ibèric, una iniciativa impulsada per l´Ajuntament de la localitat i l'equip arqueològic que treballa en el jaciment. El tastet Ibèric es farà dissabte al centre cívic a partir de les 6 de la tarda. L'acte forma part de la festa major de Sant Martí.

El Tastet Ibèric inclourà la degustació d´una selecció de productes alimentaris documentats al jaciment i que han arribat fins als nostres dies amb formats actualitzats. Els participants hauran de cuinar, doncs, amb aquests aliments, presentar-los en recipients o cassoles de ceràmica i fer-ne per a una quinzena de comensals.

Per ajudar-los, els organitzadors els han facilitat un llistat de productes prohibits com tomàquets, pebrots o vins escumosos i d´altres que sí que poden utilitzar. Adverteixen que evitin les sopes o els sucs, perquè no hi haurà culleres per tastar-los, només closques de musclos o similars. Tots els plats presentats tindran un obsequi.