Dos espectacles aeris han estat els grans triomfadors de la quarta edició del Festival del Circ de Figueres. Els 15 membres del jurat internacional del certamen han considerat que els millors números, i guanyadors de l'Elefant d'Or, han estat els dels trapezistes del Circ Nacional de Pyongyang, amb el seu inèdit quàdruple doble, i els salts impossibles de 'Watch Dogs', de la companyia russa Troupe Trushin. L'entrega de premis s'ha fet al finalitzar l'Espectacle Or, que ha agrupat els 15 millors espectacles de les dues semifinals. La quarta edició del certamen s'ha tancat amb més de 30.000 visitants, nou rècord d'un festival que es consolida com un referent a nivell mundial.

Desprès de cinc dies d'actuacions, el Festival del Circ de Figueres ha posat el punt i final a la seva quarta edició amb la celebració aquest dilluns a la nit de l'anomenat Espectacle Or, la gran final del certamen, on han actuat les 15 millors companyies de la present edició i on s'han entregat els trofeus als guanyadors. A banda dels premis especials, s'han entregat dotze guardons: dos Elefants d'Or, quatre de Plata i tres de Bronze, més el Premi del Públic, el Premi del Jurat de la Crítica i el Premi del Jurat de la Imatge.

En una carpa central plena de gom a gom amb més de 2.000 espectadors, els grans triomfadors han estat, com en l'edició de l'any passat, els components del Circ Nacional de Pyongyang, de Corea del Nord, que amb les seves acrobàcies aèries han convençut els 15 membres del jurat que els han concedit un dels dos Elefants d'Or. La companyia coreana, aprofitant la nova carpa, amb 15 metres d'alçada i lliure de columnes, han realitzat un exercici d'extrema dificultat amb el primer quàdruple doble que es fa a l'estat espanyol.

El podi d'honor l'han compartit amb la companyia russa Troupe Trushin i el seu espectacle 'Watch Dogs' de salts amb bàscula. Un exercici que ha fet les delícies del públic per la gran dificultat dels salts i per l'elaborada posada en escena de la desena llarga de saltadors. A més, la companyia russa s'ha fet també amb el Premi del Públic.

No és casualitat que els guanyadors hagin estat dos espectacles aeris. La nova carpa central, sense columnes i amb una alçada de 15 metres, ha permès als organitzadors portar els millors espectacles aeris del món. De fet, de les 24 atraccions que han format part d'aquesta edició, set han estat espectacles aeris.

Els quatre Elefants de Plata han estat pels espectacles de Flag Circus & Yunann Acrobatic Troupe of China, amb el seu fantàstic número de malabars amb els peus, el de la Troupe Bayramukov, amb el seu exercici de 'parcour' o salts urbans, el duo d'Ekaterina Rubtsova & Dmitry Efremkin, amb la seva evocadora dansa aèria, i el número You&Me que combina les especialitats de barra fixa i cintes.

Per últim, els Elefants de Bronze han estat per la Wuhan Acrobatic Troupe of China i el seu número de cintes aèries, per l'espectacle de malabars inspirat en Salvador Dalí, 'Salvador', i pel brasiler Gustavo Sartori, un dels preferits del públic, amb el seu exercici extrem de cintes aèries.

En aquestes cinc jornades, han passat per Figueres més de 80 artistes de 16 països diferents, amb un total de 24 espectacles que han pogut veure més de 30.000 espectadors, nou rècord del certamen És per això que els organitzadors del festival han fet un balanç positiu de la cita, que consideren que consolida Figueres com a cita de referència del món del circ a nivell mundial.