Volkswagen eliminarà o retardarà totes les inversions previstes arreu del món que no siguin "absolutament necessàries", segons ha anunciat aquest dimarts el seu nou president, Matthias Müller. En una trobada amb 20.000 treballadors a les instal·lacions de la planta de Wolfsubrg, a Alemanya, Müller ha admès que el procés "serà dolorós". Tot i això, l'empresa ha indicat que farà "tot el possible" per garantir que Volkswagen manté "feines bones i segures". Segons ha indicat l'empresa en un comunicat, Müller ha dit als treballadors que no només estan davant d'una "enorme pèrdua financera" sinó també d'una "crisi de confiança" en l'empresa que cal resoldre.

"La nostra tasca més important serà la de recuperar la confiança perduda amb els nostres clients, socis, inversors i públic en general", ha assegurat el nou president de Volkswagen. Müller ha dit que l'empresa superarà "aquesta crisi" perquè és una companyia "amb una substància sòlida" i amb una gran base de treballadors.

Matthias Müller ha explicat que en els propers dies els clients afectats seran informats que el seu vehicle necessita els canvis, i que també s'han posat en marxa línies telefòniques i espais web per atendre el públic. El president de Volkswagen ha volgut remarcat que "en cap moment" s'ha posat en risc "la seguretat dels clients".

Volkswagen té prevista una inversió de 3.300 milions d'euros en els propers cinc anys a la planta de SEAT de Martorell.