La campana del Big Ben, a la famosa torre del rellotge del Parlament britànic, estarà en silenci durant quatre anys mentre s'hi duen a terme obres de renovació, segons ha informat avui la Cambra dels Comuns. La campana deixarà de sonar el proper dilluns 21 d'agost fins el 2021, quan finalitzin les obres, tot i que complirà la seva funció en dates especials com en les celebracions de Cap d'Any i el Diumenge de Commemoració.

L'objectiu principal d'aquesta aturada és protegir els treballadors que estan duent a terme les tasques de renovació de l'anomenada Elisabeth Tower, un nom que es va adoptar en honor al jubileu de diamants de la reina Isabel II -els seus 60 Anys al tron-, que alberga el rellotge i la seva campana.

Els martells de la campana, que han colpejat durant 157 anys, s'han aturat en diverses ocasions per la seva remodelació, el 2007 i el 1983, però aquest és el període més llarg en el qual el Big Ben estarà silenciat. El guardià del Big Ben, Steves Jaggs, ha assenyalat avui a mitjans locals que aquest programa d'obres "salvaguardarà el rellotge a llarg termini, protegint i preservant també casa seva, la Elisabeth Tower". "Com guardià del rellotge tinc el gran honor d'assegurar que aquesta bella peça d'enginyeria victoriana està en excel·lents condicions diàriament", ha afegit. Jaggs ha animat a la gent a acudir el pròxim dilluns a la plaça del Parlament per escoltar els últims repics de la campana.

A més del treball de conservació de la torre, el Big Ben serà desmuntat peça per peça per netejar-lo i assegurar el seu manteniment. L'esfera del rellotge romandrà sempre visible marcant l'hora i funcionarà amb un modern motor elèctric fins que es restableixi el mecanisme del rellotge original.

La Torre d'Isabel, el punt més fotografiat del Regne Unit, ja es troba entre bastides per iniciar la seva reparació.