L'atemptat amb un cotxe bomba que ha esclatat avui davant l'estadi del Besiktas al centre d'Istanbul, que segons diverses fonts hauria causat almenys 13 morts, ha estat obra d'un suïcida, ha confirmat el ministre d'Interior turc, Süleyman Soylu, a la seva arribada a la ciutat.

Soylu ha confirmat que han hagut dues explosions i ha indicat que s'estima que almenys una va ser causada per un atacant suïcida, però no ha atribuit la responsabilitat a cap organització.

Segons les primeres declaracions del ministre Soylu, citat per la cadena NTV, l'explosió s'ha registrat al voltant de les 19:30 GMT i ha causat immediatament revolada a les xarxes socials, en les quals s'han compartit fotografies de foc i columnes de fum davant l'estadi.

Soylu ha indicat primerament, quan no es coneixien més dades, que hi ha havia uns 20 ferits i que aquests eren policies. Segons el ministre, un cotxe bomba ha esclatat prop d'una furgoneta de les forces especials de la policia, situat prop de l'estadi on una mica més d'una hora abans s'havia disputat un partit del Besiktas contra el Bursaspor.

Un gran nombre d'ambulàncies ha anat a l'estadi, on la policia està prenent mesures de seguretat. Rumors no confirmats de tirotejos en zones properes, atribuïts després a la pròpia policia, han sembrat el pànic a Istanbul.

L'estadi de Besiktas es troba amb prou feines 500 metres de la cèntrica plaça de Taksim, on se situen nombrosos hotels, també en estat de màxima alerta.