El periodista manresà Ernest Macià es troba a l'Aeroport Internacional Ataturk d'Istambul des d'on ha estat testimoni, en les darreres hores, de fets i situacions que han envoltat l'intent de cop d'estat a Turquia. Hi és fent escala en direcció a Ciutat del Cap, a Sud-àfrica, el seu destí de vacances. El periodista de Catalunya Ràdio ha declarat aquest matí que "ha estat una nit de molt pànic, hem passat nervis però estem bé i les connexions telefòniques i per Internet comencen a funcionar després d'hoes de no fer-ho. Hi ha hagut corredisses, hem sentit explosions que suposem podien ser combats i també avions que passaven per damunt de l'aeroport trencant la barrera del so".

Macià comenta que "cap a dos quarts d'una de la matinada és quan hi ha hagut més confusió, amb corregudes massives de gent, sense saber massa cap on s'anava. S'ha repetir en altres moments de la nit però no hem viscut situacions de perill. Estem esperant poder continuar el nostre viatge perquè la intenció és que totes les persones que estem aqui fent escala poguem reprendre els nostres desplaçaments, almenys aquesta és la nostra voluntat. Però, de moment, no tenim massa informació ni pel personal de l'aeroport ni per Turkish Airways". A l'Aeroport Internacional Erdogan és on ha arribat, durant la nit el president Erdogan per encapçalar la resistència al cop, hores després que demanés a la població turca que sortís al carrer de les principals ciutats, Istambul i Ankara. L'intent ha estat finalment sofocat.

El periodista manresà, especialista en basquetbol i que a més és autor de vàries obres teatrals que s'han estrenat a la Innocentada de la capital del Bages, manifesta que "durant la nit, el comportament de la gent ha estat força cívic. Hi ha algun assalt a les màquines de bombons i de begudes però ha sigut molt civilitzat. Al matí, el primer que han obert han estat les botigues de l'aeroport".