Brussel·les mantindrà el nivell 4 d´alerta antiterrorista, el més elevat, segons ha anunciat el primer ministre belga Charles Michel en una compareixença. Les escoles i el metro seguiran tancats dimarts, tot i que Michel ha dit que obriran "progressivament" el dimecres. "L´amenaça és la mateixa", ha remarcat el primer ministre belga, que ha demanat als ciutadans que prenguin "les precaucions més extremes" i segueixin les indicacions de la policia. Mentrestant, la fiscalia ha confirmat que la policia ha deixat en llibertat 17 dels 21 detinguts entre diumenge i dilluns. De moment, només un detingut ha estat imputat per participació en grup terrorista i implicació amb els atemptats de París.

"La situació és la mateixa, l´amenaça continua sent severa", ha advertit el primer ministre belga durant la roda de premsa a Brussel·les. A la capital es mantindrà el nivell 4, que preveu un atemptat "imminent", mentre que a la resta del país l´alerta antiterrorista seguirà al nivell 3.

"El govern belga i els belgues fan front a unes circumstàncies difícils. Vull agrair a la gent la seva serenor", ha dit Michel, que ha afegit que el seu objectiu és "tornar a la normalitat aviat". En aquest sentit, ha anunciat que les escoles obriran dimecres però amb mesures "especials de seguretat" i que el metro, tancat des de divendres, també tornarà a la normalitat "progressivament" durant aquell dia. L´alerta en nivell 4, però, podria seguir vigent fins dilluns vinent.

Poc abans de la roda de premsa de Michel, la fiscalia ha fet públic un comunicat en què assegura que dels 16 detinguts durant les operacions diumenge a la nit, 15 han estat alliberats, i només un ha estat imputat per participació en grup terrorista i la seva possible implicació amb els atemptats a París. Pel que fa als arrestats durant dilluns, dos han estat posats en llibertat i tres més segueixen sent interrogats. Dimarts el jutge decidirà si són imputats o queden lliures. Salah Abdeslam, el vuitè terrorista de París, encara no ha estat localitzat.