El ministre de l´Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha lamentat aquest dijous que França no va rebre "cap informació provinent d´un país europeu" que indiqués que el presumpte cervell dels atemptats de París, Abdelhamid Abbaoud, havia tornat a Europa des de Síria. En una compareixença després que s´hagi confirmat la mort d´Abbaoud, Cazeneuve ha explicat que el 16 de novembre un servei d´intel·ligència de fora d´Europa va informar França que el gihadista havia estat vist a Grècia. El ministre francès, que demà participa a Brussel·les a la reunió extraordinària de responsables d´Interior i Justícia de la UE, ha advertit que és "urgent" que la UE "s´organitzi i es defensi contra l´amenaça terrorista".

Abdelhamid Abbaoud, el gihadista belga abatut per la policia francesa durant l´assalt d´un pis dimecres a Saint-Denis, al nord de París, va tenir un "rol determinant" en els atemptats del 13 de novembre, segons ha explicat el ministre de l´Interior francès.

Cazeneuve també ha indicat que el gihadista està relacionat amb quatre dels sis atemptats frustrats amb què s´ha trobat la policia francesa des de la primavera del 2015. El ministre de l´Interior ha dit que Abbaoud "sempre" va treballar igual, "programant des de l´estranger accions violentes amb gihadistes vinguts de països europeus, a qui formava en armes, i que després eren reenviats per perpetrar els atemptats".

El ministre francès ha lamentat la manca de comunicació entre els països europeus, assegurant que "Europa ha de fer tot el possible per vèncer el terrorisme". En aquest sentit, Bernard Cazeneuve ha dit que és "urgent" que la reunió d´aquest divendres a Brussel·les serveixi per posar fil a l´agulla en tres punts principals: en primer lloc, França vol que la UE tingui "abans de final d´any un acord per posar en marxa un Registre Europeu de Passatgers", en segon lloc, que reforci el control de les seves fronteres exteriors i, per últim, que hi hagi una "coordinació reforçada contra el tràfic d´armes".