Almenys 30 rebels han mort en l'atac d'aquest dissabte de les forces lleials al líder libi, Moammar Gaddafi, contra la ciutat de Misrata, segons els insurgents, que citen a companys i fonts mèdiques. Misrata és l'únic enclavament controlat pels rebels a l'oest del país i es troba sota setge de les tropes de Gaddafi des de fa més de sis setmanes.

"Avui (dissabte) han atacat Misrata per tres fronts. Sanitaris i rebels m'han informat que almenys 30 combatents rebels han mort a Misrata", ha explicat un portaveu rebel identificat com Abdelsalem. "No obstant, els rebels han aconseguit contraatacar i evitar que aconseguissin avenços", ha assegurat.

Els rebels han comptat amb el suport dels bombardejos de l'OTAN, que entre aquest divendres i dissabte haurien destruït 15 carros de combat als voltants de Misrata i dos tancs al sud de Brega, a l'est del país.

Un portaveu dels rebels identificat com Mustafa Abdulrahman ha reconegut que l'OTAN ha intensificat els atacs aeris contra les tropes que assetgen la localitat.

"He de dir que l'OTAN ha canviat des d'ahir (divendres) i és un canvi positiu. Han bombardejat almenys quatre enclavaments de Misrata controlats per les forces de Gaddafi", ha assegurat Abdulrahman en declaracions telefòniques a Reuters.