Sis persones han mort i onze més han resultat ferides, algunes d'elles de gravetat, en un tiroteig ocorregut en un centre comercial de la localitat holandesa de Alphen aan den Rijn, segons ha informat l'ajuntament d'aquesta localitat en el sud-oest d'Holanda.

Segons testimonis presencials citats per la televisió pública ENS, un home armat amb una metralleta ha tirotejat diverses persones al centre comercial i després s'ha disparat un tret al cap.

Les circumstàncies de l'atac encara estan per aclarir, segons l'agència holandesa ANP.

En un comunicat, l'ajuntament de Alphen aan den Rijn ha explicat que l'incident va ocórrer passades les dotze del matí a l'entrada principal del centre comercial conegut com "Ridderhof", que ha estat acordonat per les autoritats i tancat al públic.

El nombre de morts s'eleva de moment a sis, segons han informat les autoritats de la ciutat en roda de premsa.

La televisió holandesa ha indicat que l'autor del tiroteig ha sigut un home ros d'uns 25 anys que ha començat a disparar al centre amb la metralleta i després s'ha suïcidat amb una altra arma de foc.

El propietari d'un establiment al centre comercial ha declarat a la televisió pública que "en el moment de l'incident havia molta gent al centre comercial, ha estès el pànic i, en veure a l'individu armat, m'he anat cap a dins i he tancat".