El departament d´Interior de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una distinció honorífica a Joanjo López, per la seva tasca com a vigilant de seguretat privada (Securitas) de l´Hospital de Figueres i en destaca la seva professionalitat, iniciativa i esperit col·laborador amb els Mossos d´Esquadra. Per la seva banda, Joanjo López, destaca que aquest reconeixement "el vull compartir amb tot els membres de seguretat que treballen a la Fundació Salut Empordà, ja que és fruit del treball de tot l´equip".

En la resolució que fa oficial aquesta distinció, el conseller d´Interior, Jordi Jané, destaca que "el seu esforç i dedicació són creditors d´una especial reconeixença, ja que contribueixen a garantir un sistema de seguretat més eficaç i eficient per a Catalunya".

La Comissió d´Avaluació per a la concessió de mencions en l´àmbit de la seguretat privada a Catalunya ha tingut coneixement que "Joanjo López ha excel·lit en el compliment de les seves funcions i especialment en la seva col·laboració amb les administracions públiques" i els Mossos d´Esquadra.

Per la seva banda el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, celebra "el reconeixement de la seva feina, imprescindible en el dia a dia de la nostra entitat. La professionalitat i dedicació en aquest àmbit representen un valor en la seguretat de pacients, familiars i treballadors".

Aquesta distinció ja és la segona que rep Joanjo López, la primera li va atorgar la Policia Nacional.