De nou esmicolat per les lesions -l'equip ha hagut de jugar el darrer tram en inferioritat amb la marxa de Serra cap al vestidor per unes molèsties a l'isquitibiol i les tres substitucions ja efectuades (78'), el Figueres ha hagut de sobreviure fent ús del coratge i del seu afany il·limitat per multiplicar-se davant les adversitats per guardar un punt contra l'Europa (0-0). Els blanc-i-blaus, amb sis baixes per lesió (Cornellà, Micaló, Moñino, Busquets, Barrera i Ureña) i dues per sanció (Pol i Ferran), han arrodonit un primer temps quasi impecable en què només els ha faltat el gol. Consistent en defensa -el juvenil Joan Pujol ha ocupat la cadira del lateral dret, la Unió ha sabut fer mal al seu rival una, dues i tres vegades, però s'ha quedat a la porta d'encetar el marcador.

Un parell de xuts de Jairo -el primer, alt (1'), i el segon, amb l'ànima i el peu dret (11'), l'ha desviat des de sota el travesser un defensa, i una arribada de Bonaventura, que ell mateix ha finalitzat amb un llançament massa innocent (27') han pogut fer trontollar el tarannà dels visitants, obcecats en fer arribar la pilota a l'olla des dels costats el més ràpidament possible -Camacho ha despenjat dues d'aquestes centrades (15' i 38') amb el cap, fent volar Reig per enviar la pilota a córner en la segona. Amb tot, la opció per marcar més elèctrica ha estat la iniciada per Pedro al seu camp i que, després de passar per Jairo -esplèndida passada produnda, ha acabat Bernat amb un tir al pal esquerre un pèl escurat a la dreta però amb el porter ja superat (38').

L'intercanvi de cops de l'última fase del primer acte no ha tingut continuïtat a la segona, en què l'Europa ha tingut més la possessió. Al descans, el tècnic blanc-i-blau Xavi Punsí ha hagut de tornar a remuntar el trencaclosques amb la pèrdua de Mabil, amb un esquinç al turmell. Amb Pedro de lateral dret i l'entrada de Cristino a l'eix de la fàbrica, als de casa els ha faltat no interrompre tant el seu joc. Verds en el començament, els unionistes amb prou feines han pogut generar perill al segon temps, però han estat murris en entendre que no també els servia esprémer el nivell d'esforç, sobretot després que Serra, amb una lesió a l'isquitiobial, enfilés el vestidor deixant l'equip, que ja havia esgotat les tres subsituticions, amb deu jugadors (78'). Als barcelonins no se'ls ha ocorregut res més diferent a l'exhibit a la primera part, però l'entrada de Cebri els ha donat una altra fesomia. El davanter hauria pogut desnivellar la balança cap al final (78', 79' -cop de cap creuat que s'ha passejat per l'àrea petita- i 89' -xut forçat que Pedro ha desviat quan es dirigia a porteria), però hauria estat massa càstig per als de Vilatenim, ovacionats per l'afició, que ha sabut interpretar l'esperit de lluita del seus jugadors, després del xiulet final.

UE Figueres: Reig, Pujol, Mabil (Ivan Cristino, 46'), Serra, Murga, Argi, Jairo (Alberto, 57'), Borja, Bonaventura (Teixi, 62'), Bernat i Pedro.

CE Europa: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Cano, Alegre, Lara, Rovira, Guzmán (Valderas, 74'), Camacho (Del Moral, 70'), Charly Ruiz i Diego (Cebri, 57').

Àrbitre: Óscar Sánchez Arias, d'Osona, amb Abdelaziz Ajdir Lanti i Adrià Mellado Fernández com a assistents. Ha amonestat Serra, Pujol, Ivan Cristino, Argi i Borja, de la Unió, i Camacho, Alberto i Guillem, de l'Europa.

Gols: No n'hi ha hagut.

Espectadors: Prop de mig miler.

Arbitre: Óscar Sánchez Arias

Linier: Abdelaziz Ajdir Lanti

Linier: Adrià Mellado Fernández