En el Navata no li van tremolar les cames després de perdre a Portbou (3-0) feia una setmana i en el seu segon match ball per ascendir a Tercera Catalana ho va aconseguir el diumenge passat en el camp del seu immediat perseguidor, l’Espolla (3-5), que a la penúltima jornada se l’hi hagués col·locat a només un punt en cas de triomf. D’aquesta manera, els nois que entrena Manel Cabezos es proclamen sotscampions i es refan del disgust en el camp d'un equip portbouenc que, després del 3-0 de feia set dies, va arrodonir l’ascens amb el títol de campió de Quarta en el terreny del Cabanes, el mateix diumenge (1-2).

Els navatencs han tingut una temporada d’alts i baixos: a la primera volta havien deixat escapar el Cabanes en el lideratge, després li van tornar a prendre però el Portbou li ha acabat guanyant el títol i el bitllet per a la Copa Catalunya amateur. Els 9 fitxatges -la majoria dels quals contrastats- que ha fet el Navata aquest 2018 han acabat donant els seus fruits, sobretot amb un nom propi, Carlos López, que després de no ser decisiu a Portbou es va reivindicar amb un repòquer brillant a Espolla. Fitxat del Girona C al gener, només ha necessitat una volta de Quarta per col·locar-se com a pitxitxi en solitari destacat amb 43 dianes. Els blanc-i-vermells recuperen així una Tercera Catalana que havien perdut el 2014.

Ara, la Copa Catalunya amateur

El Portbou de Jose García, mentrestant, va rubricar un segon terç de temporada excel·lent (21 victòries en 22 partits) amb el títol, amb una jornada d'antelació. Toni Ruedas, fitxat del Marca de l'Ham el març i protagonista en l'anterior duel amb el Navata, va anotar el gol que donava la copa en el temps de descompte, a Cabanes. Així, els fronterers no van haver d'esperar a l'última jornada, davant l'Armentera, on amb un punt n'haguessin fet prou, per aixecar el títol.

A partir del 3 de juny, iniciarà la Copa Catalunya amateur, on a la tercera eliminatòria es trobarà un dels tres campions gironins de Tercera, Base Roses, Quart o Besalú. Per jugar aquest partit, el Portbou rebrà 150 € de la Federació.