Un total de 400 corredors van prendre part, diumenge passat, a la vuitena edició de la Mitja Marató de l´Albera de Llançà. La prova, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca, va estar passada per aigua a l´inici, un fet que no va espantar els participants. A més del tradicional circuit de 21 km, la principal novetat va ser la inclusió d´una ruta de 10.

El vencedor de la prova principal va ser Marc Carós, campió a les edicions del 2015 i 2016 i que l´any passat es va haver de conformar amb la tercera posició. Al podi, el ripollenc va estar acompanyat per Aleix Fàbregas i pel figuerenc Miquel Cruz. En la classificació femenina de la mitja marató la més ràpida va ser la llançanenca Montse Rivera, seguida per Aina Cusí, també del poble, i per la francesa Corinne Chopin. Mentrestant, els corredors locals més ràpids van ser Aleix Cardoner, Albert Cusí i Antonio González -masculí-, i Olga Rodríguez, que va quedar per darrere Rivera i Cusí.

D´altra banda, en 10 km Eric Plana i Aanne-Claire Estubier van ser els vencedors de cada grup, seguits per Iu Jaume i Anthony Touroude -podi masculí- i Cuca Novellón i Elisabet Garcia -femení. En aquest cas, els millors locals van ser Xavi Riera, Àlex Soriano i Pol Teixidor, per un costat, i Carolina Peña, Bea Domínguez i Irene Bosacoma, per l´altre.