Després d'uns anys en què el sènior femení del Club Xon's Rem Empuriabrava marcava el ritme de l'entitat, a finals de setembre l'equip de nois també va voler alçar la veu i va aconseguir una meritòria tercera posició en el Campionat de Catalunya de Llagut que es va celebrar a Cambrils. Era la cirereta per a culminar una temporada on els emporitans s'han vinculat, amb encert, amb el Club de Rem Palamós sota la direcció de Jordi Pujadas i Martí Ramírez.

Davant la falta d'efectius, ambdues entitats van unir forces:"En el rem, si no pots entrenar junts és complicat, però Xon's i Palamós hi hem cregut, hem anat tots a una", comenta Ramírez, un exremer del Santa Cristina que està vinculat en el Palamós i que l'any passat va quedar campió d'Espanya.

Setens a la Lliga Catalana

Per al palamosí, aquest tercer lloc "és com un títol, un èxit rotund perquè era el màxim que podíem aspirar, quedar per sota el sisè lloc hauria estat un cop". Només el Flix i l'amfitrió Vent d'Estrop van ser més ràpids que el Xon's-Palamós a la Final A de 1.500 metres. Dar­rere els empordanesos van quedar Badalona, Santa Cristina -vigent campió-, Capgrossos Mataró, Arenys i Badalona.

Aquest bronze és el millor aconseguit, a la història recent del Xon's masculí, que venia de quedar setè a la 15a edició de la Lliga Catalana de Llagut, formada per set regates.

Les sèniors i les veteranes entrenen per preparar l’any que ve

El Club Xon's Rem Empuriabrava només ha entrat en competició aquesta temporada amb el sènior masculí, ja que els conjunts femenins s'han renovat. Per una part, les sèniors tenen la intenció de tornar a les lligues el 2018 i, tot i que el curs oficial ha acabat, entrenen cada dimecres i divendres (20 h) entre la platja de la Rubina i el pavelló de Castelló. Com a supervivents de l'equip que va guanyar-ho tot en l'àmbit català queden Laia Huguet, Laura Fernández i Mireia Iglesias. D'altra banda, les veteranes fa entre dos i tres anys que formen un equip, que s'ha anat consolidant i també té previst competir el 2018.