Quan queden quatre jornades per acabar, i encara amb les dues places d'ascens a Tercera Catalana per decidir, el Garriguella podria cantar l'ascens aquest ­diumenge a la tarda. Ara bé, es tractaria d'un premi estèril perquè el club ja ha comunicat a la Federació que es retirarà. Fran Lara, l'ànima del club, s'ha atipat de fer-se càrrec de tot -president, entrenador i altres tasques complementàries- i deixarà el lloc juntament amb els jugadors, que li faran costat. La intenció del bloc alberenc és marxar tot junts a un altre destí per iniciar un nou projecte.

"Està decidit que plegarem, a la Federació ho vam comunicar fa un parell de mesos. Ara, estem mirant on anirem l'any que ve. Per sort, ens estan sortint ofertes, la idea és fer un equip competitiu en un poble que vulgui un equip amb aspiracions i on ens sentim amb el suport del mateix poble i de l'ajuntament. Amb l'Ajuntament de ­­­Garri­guella no tenim cap mal rotllo, ells tenen altres prioritats i ja està", comenta Lara.

No obstant això, el Garriguella vol plegar amb tots els honors. Per pujar amb antelació, els de Lara necessiten una carambola: guanyar al camp del Selvatans (17.15 h) i que el Portbou, tercer classificat, empati o perdi davant el Sant Llorenç (18 h). Els garriguellencs tenen l'average a favor amb els portbouencs i el ­diumenge van salvar el lideratge amb un gol de penal en el minut 82 d'Orlando contra el Llers (2-1). En cas d'empat, el Vila-sacra hauria passat al davant de la classificació -amb els mateixos punts- per tenir l'average a favor. Els d'Abdoulie Jallow són segons i aquest cap de setmana encara no podran celebrar l'ascens. En tot cas, la primera opció per optar-hi serà a la jornada següent, el 14 de maig, en un duel crucial davant el Portbou.

La plaça del Garriguella, salvadora pels no compensats o pel millor tercer gironí

Si el Garriguella acaba certificant l'ascens a Tercera Catalana en les pròximes setmanes i s'acaba retirant, la pregunta clau és saber qui ocuparà la seva plaça la pròxima temporada. La Federació Catalana de Futbol haurà d'estudiar el cas però segons fonts consultades tot indica que en primer lloc anaria a mans d'algun equip de Tercera Catalana si ha estat perjudicat pels descensos no compensats. En cas que no n'hi hagi cap, és probable que el lloc l'ocupi el millor tercer classificat gironí de Quarta Catalana, que és ara mateix amb molta diferència el Sant Esteve d'en Bas, del grup 27. El Portbou, del grup del Garriguella, Sarrià o Sils també opten a aquest lloc.

La jornada

Garriguella-Llers 2-1 (Cortés, 24'; Orlando (p), 82' / Javi Cano (p), 30')

Vila-sacra-Vilafant 6-1 (Ebrima, 18' i 76'; Lamin, 52'; Younis, 54' i 55'; Juanan Gámez, 74' / Dani González, 43')

Camallera-Portbou 1-4 (Haimadou, 86' / Oller, 21' (p), 37' i 57'; Romà, 55')

Base Roses B-Col. Boliviana 1-1 (David Ferrer, 89' / Xicu, 52')

Vilajuïga-L'Armentera 6-1 (Aitor Alsina, 17', 43' i 60'; Eric Sánchez, 65'; Adrià Serra, 78'; Eloi Sánchez, 83' / Dani Mérida, 27')

Navata-Fortià 0-2 (Guillem Güell, 36'; Aleix Pujol, 86')

Sant Llorenç-Lladó 1-1 (Marvin Rodas, 17' / Adrià Serrano, 72')

Siurana-Selvatans 3-8 (Javi López, 32' i 75'; Turró, 76' / Romà Brusés, 1' i 42'; Lluís Ortiz, 3', 6', 44', 49', 58' i 66')

Cadaqués-Espolla 4-2 (Xavi, 21'; Franco, 77'; Ivan, 87' i 90' / Pewe, 14'; Albert, 84')

*J. 19: Sant Llorenç-Selvatans 4-2 (Victor Magariño, 10'; Emilio, 30'; Pedrito, 38'; Luque, 83' / Lluís Ortiz, 8'; David Ruiz, 82')