El Barcelona rep aquest dimecres al Sevilla, un dels rivals més durs que li queda al Camp Nou, i contra el que haurà de jugar a un gran nivell per obtenir una victòria i seguir en la lluita per no perdre pistonada des de la segona posició al líder, Reial Madrid.

El Barça, que recuperarà per a aquest partit al sancionat Messi i a un Gerard Piqué que va descansar en el xoc de Granada, no es fia del Sevilla, al qual més que tremolar-li les cames per cansament en els últims partits, sembla que li ha fallat la punteria. Pel que fa a Messi, l'argentí torna contra un dels seus equips fetitxe, al qual ha marcat sis gols en les últimes quatre visites del Sevilla al Camp Nou.

L'equip català sap que aquest és el partit que més patirà dels que li queden al Camp Nou, ja que tindrà davant seu una espècie de rèplica en un equip que també gaudeix amb la pilota en els peus i que és poderós al centre del camp i en atac, malgrat la sequera en l'últim mes.

Luis Enrique no podrà comptar amb el lesionat Rafinha Alcántara, una peça fonamental en l'esquema dels blaugranes des que el 3-4-3 va prendre cos. En l'absència del brasiler per lesió a Granada, al quart d'hora, Paco Alcácer va tornar a aprofitar el seu moment per marcar una altra vegada.

L'absència del capità Andrés Iniesta en la majoria de partits de l'últim mes no s'espera que es repeteixi per al xoc contra el Sevilla, ja que tot apunta a que el manxec, si està en forma, no es perdrà cap dels partits importants, com el de demà al Camp Nou.

El Sevilla de la seva banda, arriba en el seu pitjor moment de la temporada, però amb el repte de recobrar la seva identitat després de sumar només tres dels últims dotze punts i haver passat d'intentar barallar-li LaLiga a Reial Madrid i Barcelona a perdre la tercera plaça a favor de l'Atlètic de Madrid.

El conjunt andalús és conscient que visita una plaça dificilíssima i a un Barça que segueix a l'aguait del líder i que no pot fallar, però també que no li queda una altra que buscar la reacció, recuperar la seva millor versió i retrobar-se amb l'enganxada exhibida en altres moments del curs -ha marcat un sol gol en els seus tres últims partits- per intentar causar sensació en el feu blaugrana.

Aquest no li ha estat gens propici (només 6 triomfs en 72 partits de Lliga), doncs només va puntuar tres vegades en aquest segle (0-0 el 2011, 1-1 el 2003 i 0-3 el 2002), encara que l'equip andalús vol tornar a mostrar-se puixant i plantar-li cara al Barcelona amb un bon partit per aconseguir un resultat positiu que el tregui de la depressió.

Segueixen de baixa l'argentí Mercat i el gal Rami, que van tornar lesionats de les seves seleccions, però Sampaoli recupera el lateral Escudero, que, després de complir la seva sanció, tornaria a la saga amb el brasiler Mariano, a l'argentí Nico Pareja i al francès Lenglet.

El tècnic argentí potser reforci el seu mig camp amb Iborra i Sarabia al costat dels gals N'Zonzi i Nasri, aquest en un pèssim moment, i confiï el joc ofensiu a Vitolo i Ben Yedder o Jovetic.

- Alineacions probables:

Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Piqué, Umtiti; Sergi Roberto, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

Sevilla: Sergio Rico; Mariano, Nico Pareja, Lenglet, Escudero; Sarabia, N'Zonzi, Iborra, Nasri, Vitolo; i Ben Yedder o Jovetic.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (Comitè Aragonès).

Estadi: Camp Nou.

Hora: 19.30 (17.30 GMT).

---------------------------------------------------------------

Llocs: Barcelona (2n, 66 punts); Sevilla (4t, 58 punts).

La clau: La falta de punteria del Sevilla en els últims partits, i al Barça, després del partit a Granada on Luis Enrique va apostar pel 4-3-3-, s'espera que torni al 3-4-3. Messi le ha marcat sis gols en els últims quatre partits de Lliga al Sevilla al Camp Nou.

La frase: Stevan Joveti, en Twitter: @sjovetic: "Som els mateixos de fa cinc partits quan anàvem segons". Paco Alcácer, en el Barcelona: "He treballat com el que més per tenir la meva oportunitat".

L'entorn: El Sevilla viu amb el cor encongit després que un de les seves icones, el secretari esportiu, Ramón Rodríguez 'Monchi', anunciés que abandonarà l'entitat al final de la temporada. El Barça ha presentat el nou Estadi Johan Cruyff, que serà realitat dins d'uns 15 mesos, per substituir el Miniestadi.