El cap de setmana de l'11 i el 12 de març, el Centre Cultural d'Avinyonet de Puigventós acollirà la primera edició de l'Stage Nacional d'arts marcials japonesa Daito Ryu Aiki Jiujitsu Seifukai. Aquesta modalitat és actualment un dels exemples més importants de Ko Ryu (antigues escoles) de la tradició japonesa i va néixer en el període Heian (796-1185 dc). El difusor d'aquesta art marcial va ser el Mestre Sokaku Takeda, durant la primera meitat del segle XX, i el més famós dels seus alumnes va ser Morihei Ueshiba, que el 1942 va desenvolupar, a partir de Daito Ryu Aiki Jiujitsu, l'Aikido com una nova disciplina marcial -una altra modalitat que en deriva és l'Hapkido, estesa a Corea.

Actualment, el Daito Ryu Aiki Jiujitsu es divideix en diferents branques i la seva fa referència en els ensenyaments del Mestre Minoru Mochizuki, que prioritza aspectes com l'eficàcia i la realitat. De fet, aquesta art marcial se segueix realitzant en la riquesa de les palanques de braç i tècniques de ruptura (kansetsu waza), de projecció (nage waza), d'estrangulació (waza jime), immoblització (waza katame), contra tècniques (kaeshi waza) i percussió (atemi waza), que col·loca aquesta escola entre els exemples més complets de combat feudal amb les mans lliures.

Inscripcions obertes

A Mas Pau, d'Avinyonet, el dissabte 11 (de 15.30 a 18.30 h) i diumenge 12 (de 9.30 a 12.30 h) hi haurà la primera estada a l'Estat espanyol, organitzada pel Traditional Schools of Budo Seifukai, que estarà dirigida pel mestre italià Roberto Granati, vicepresident d'aquesta associació, 4td DAN de Daito Ryu i 3r DAN en Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.