Faltaven tres minuts per acabar el partit i el Blanes perdia, dissabte passat, 1-2 a casa contra un Bescanó, ara líder, que amanyagava la cinquena victòria consecutiva. Un empat ja hauria sigut bo per a l'històric conjunt selvatà que, amb 5 punts, és a la zona baixa de Segona Catalana i no està per regalar gaire res. I va arribar la igualada, obra de Bahamonde, encara que només va durar uns instants aquest equilibri al marcador. El Blanes havia aprofitat un servei de banda després que el Bescanó tirés la pilota a fora per la lesió d'un jugador local, i davant la passivitat dels visitants, que esperaven que els tornarien la pilota, el davanter centre selvatà va obrir-se camí entre els centrals i va fer una vaselina que representava el 2-2. Celebracions per un costat, protestes per l'altre, fins que el tècnic Xavi Lozano, i el seu capità, Ivi, van pactar que en la següent jugada es deixarien fer un gol en nom del fair play que acabaria donant la victòria al conjunt visitant (2-3).

«Vam decidir fer-ho, primer de tot, perquè el Blanes té un nom i una història», explicava ahir el veterà tècnic selvatà, que admet que no va veure la jugada conflictiva «perquè volia fer un canvi i estava parlant amb un jugador». De cop i volta va aixecar el cap i el seu equip celebrava el 2-2, mentre el rival es posava les mans al cap, protestant. Lozano va cridar el seu capità, Ivi, «i li vaig preguntar què havia passat. M'ho va explicar i vam acordar que en la següent jugada ens deixaríem fer el 2-3». L'entrenador del Blanes afegeix que «ara hauríem de veure què haurien fet d'altres en la nostra situació. A mi m'han dit de tot, que vam fer molt bé, però també que si ens hi haguéssim trobat nosaltres al cas invers potser el nostre rival no ho hauria fet. En tot cas, fa molts anys que estic en el futbol, hi he vist de tot, i ja sé el que haig de fer».

Per la seva banda el tècnic del Bescanó, "scar Prieto, que va ser expulsat per protestar a l'assistent en aquella acció, admet que «ens va quedar una cara d'incredulitat total quan vam veure que ens marcaven i no ens tornaven la pilota». Després de treure de mig camp, els jugadors del Blanes es van quedar aturats i la jugada va acabar amb una cessió al porter dels locals. Chamizo va aprofitar la falta per marcar a porta buida ja que el conjunt selvatà ni tan sols va posar el porter a sota els pals.