L'inici de Lliga dels equips gironins a la Tercera Divisió està resultant d'allò més positiu amb tres d'ells enfilats als llocs capdavanters de la classificació. Disputades tres jornades, únicament resten cinc equips que no coneixen el significat de la paraula derrota; un d'ells és el Terrassa, mentre que els altres quatre invictes són de la província de Girona: el Peralada, que ha fet un ple de victòries, tres de tres; el Palamós, amb dos triomfs i un empat; La Jonquera, amb una victòria i dos empats; i un Figueres que acumula tres igualades.

L'unic gironí que va perdre la condició d'invicte en la darrera jornada va ser l'Olot. L'equip de Ramon Maria Calderé va perdre en el temps de descompte a Sant Feliu de Llobregat (1-0) i posava així fi a dues victòries seguides. La classificació de Tercera està ocupada majoritàriament per gironins, tres de les quatre places que donen dret a jugar el play-off d'ascens a Segona B les ocupen equips de la demarcació: el Peralada és líder i el degà, segon, mentre que l'Olot ocupa la quarta posició.

Aquest dissabte, el Figueres intentarà frenar la ratxa immaculada del Peralada i de passada celebrar el seu primer triomf després de tres empats. Als de Chicho, en aquest inici de Lliga, els ha tocat un calendari ple de derbis: en la primera jornada van empatar a zero contra el Palamós i diumenge passat, en el tercer partit de Lliga, van igualar a un gol davant La Jonquera. Després de visitar el Municipal de Peralada, els figuerencs rebran el Vilafranca però, després, novament tocarà jugar davant un altre gironí, en aquella ocasió visitaran l'Olot, el proper 25 de setembre.