Primer cap de setmana intens d'aquesta pretemporada pel que fa a partits d'equips gironins. Es nota que és moment d'apretar a fons per arribar, la majoria, al cap de setmana del 20 i 21 d'agost amb el millor ritme de competició que sigui possible. El Figueres, que ja ha jugat dos partits de pretemporada, també té aquest cap de setmana dos duels per endavant. El primer aquesta tarda (20 h), a Vilatenim, en un partit contra l'equip entrenat per Javier Aguirre, l'Al-Wahda. El conjunt entrenat per Chicho es presentarà davant la seva afició davant un rival exòtic que fa uns dies ja es va veure les cares amb l'Olot. Els figuerencs van superar l'Armentera i el Borrassà en els dos enfrontaments anteriors i ara es prepararan davant un equip més exigent. Com també ho serà el primer partit oficial de la temporada. Demà (20 h), Vilatenim tornarà a obrir les portes per viure el primer derbi empordanès de la temporada. El Palamós, amb menys rodatge que la Unió, voldrà passar de ronda a camp contrari en un duel que es repetirà tres setmanes més tard en Lliga.

A pocs quilòmetres de Vilatenim, al Municipal de Peralada, es viurà un atractiu duel entre el conjunt local i l'Olot (19 h). Els dos equips han fet un projecte molt il·lusionant per a aquesta temporada i és moment d'igualar les forces. Els olotins ja porten també dos partits de pretemporada a l'esquena, amb dues victòries, i un treball considerable sota les ordres de Calderé. A més, serà un retrobament amb molts excompanys. Djak Traoré, Vallho o anteriorment els entrenadors Arnau Sala i Xavi Punsí han creuat la carretera d'Olot cap a Peralada i el mateix camí, però a l'inrevés, l'han fet homes com Marc Mas, Kike Sánchez o Lluc Banús.

L'últim duel per repassar d'avui dissabte és el que enfrontarà el Tordera amb el Farners (19 h). El nou equip colomenc, entrenat enguany per l'ex-Peralada i Girona B Nacho Castro, debutarà en un partit amistós al camp del Tordera. El Farners que, començant des de la banqueta, també ha patit variacions, tot i mantenir part del bloc de l'any passa a la seva plantilla, voldrà ajustar en un duel per primera vegada tots els automatismes treballats els últims dies.

Per a demà, a banda del duel de Copa Catalaunya entre el Figueres i el Palamós a Vilatenim, entren en acció els dos equips llagosterencs i La Jonquera. Tant el primer equip com el filial disputen els seus respectius partits a la mateixa hora, a dos quarts de vuit de la tarda. El filial, entrenat per Pep Triadú, flamant nou equip de Primera Catalana, es comença a preparar pel que espera que sigui una temporada per emmarcar. El filial llagosterenc disputa el primer partit amistós davant un altre dels equips gironins de la Tercera Divisió, La Jonquera. Els blaugrana, que tenen un bon nombre de jugadors que han entrenat des del primer dia amb l'equip d'Oriol Alsina, s'enfrontarà al conjunt fronterer que també s'estrena. L'equip d'Axel Vizuete, que per primer cop a la història jugarà a Tercera, té un equip molt nou que ja porta entrenant-se gairebé dues setmanes.

Finalment, seran els «grans» del Llagostera els que completaran el quadre de partits d'equips gironins de demà. El conjunt d'Oriol Alsina, que va ja va guanyar un equip de la mateixa categoria dimecres passat, el Barça B (1-0), vol repetir l'èxit al camp del Prat, equip que també visitarà durant la temporada regular. Els nous fitxatges ja van poder jugar dimecres passat a Palamós i al Sagnier, ?Alsina i els seus ajudants podran seguir fent proves i preparant-se per a la temporada, en el que serà el segon amistós. El duel servirà perquè l'equip local, recent ascendit a la categoria de bronze, presenti la plantilla davant la seva afició.