El World Kite Tour (WKT) Youth Cup 2016 que ha començat a Sant Pere Pescador ja té els primers guanyadors. La quarta edició d'aquest campionat no podia arrencar millor. Els 46 nens i nenes d'entre 8 i 19 anys dels 16 països que participen en la quarta edició del campionat World Kite Tour (WKT) han pogut competir durant gairebé tres hores de forma intinterrompuda gràcies al vent tèrmic que ha bufat a partir de les 16.30 h a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador. De la Costa Brava sortiran el campions i campiones del món júnior de kiteboard 2016.

La prova es divideix en cinc categories, tres masculines (menys de 11 anys, d'entre 11 i 16 i de 17 a 19) i dues femenines (mínim 13 i 15 anys i menys de 17 anys). En total s'han pogut disputar les 10 eliminatòries del quadre femení i iniciar les prèvies del quadre masculí. Les primeres guanyadores d'aquest World Kite Tour (WKT) Youth Cup 2016 han estat la brasilera Mikail Sol (12), en la categoria de menys de 13 anys i 15 anys i Claudia Leon en la categoria de menys de 17 anys. Leon s'ha imposat a la final a la kiteboard local Nina Font.

Aquest campionat és únic al món i permet veure la projecció de les joves promeses d'aquest espectacular esport en categoria masculina i femenina abans que entrin a formar part del circuit professional. Les eliminatòries d'avui han posat en relleu que el kiteboarding és un esport en contínua evolució i que alguns dels participants completen ia totes les maniobres del circuit professional.

La prova es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle. D'un a un els participants es van eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges, que avaluen la dificultat, la fluïdesa i l'alçada d'aquestes.

El campionat està previst que es reprengui aquest dimarts i s'allargui fins el dissabte 2 de juliol.