Quasi deu anys després del darrer trial, Terrades tornarà a comptar amb una competició de motor. Serà aquest diumenge dia 12 de juny, des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia, a la zona de la Muntanya Santa, situada entre la Salut i Santa Magdalena. La primera edició del Trial de la Cirera de Terrades comptarà amb una vuitantena de pilots dividits en quatre categories que superaran obstacles per un ter­reny pedregós al damunt de motos modernes i clàssiques.

Joan Carles Álvarez, propietari del restaurant La Fornals dels Ferrers, va tenir la idea d´organitzar un trial al seu municipi i els Kabirols, format des de fa vuit anys per una colla de figuerencs, cadaquesencs, vilajuïguencs i rosincs, han acabat tirant endavant un projecte ambiciós amb la col·laboració de l´Ajuntament de Terrades i Motor Club Ripoll, amb qui els Kabirols mantenen una estreta relació.

Per qüestions de calendari, pilots com Takahisa Fujinami o Jeroni Fajardo no hi podran assistir i la intenció és que el Trial de la Cirera tingui continuïtat i que el pròxim any ja formi part d´una prova del Campionat de Catalunya.

Una trentena de pilots van ser a Terrades el 2007

El darrer cop que Terrades va viure una competició de trial va ser a l´abril del 2007, en una prova que era puntuable pel Campionat Provincial de Girona i que formava part de la segona Challenge Scottich. En aquella ocasió, van prendre-hi part una trentena de pilots i els vencedors en cadascuna de les categories van ser Francesc Barnada, Jordi Serratosa, Salvador Planella, Josep Vilarrasa, Manel Espigarell i Mario Miranda.