El Roses només havia tastat la zona d’ascens a Segona Catalana durant una jornada, al final de la primera volta, i el segon cop va ser diumenge, ja de manera definitiva, després de superar el Bàscara (2-1) i veure com el Marca de l’Ham fallava a Cabanes (1-1) davant 300 espectadors. Els nois de Gabri Maragall disputaran la promoció per tornar a una categoria que van perdre ara fa un any contra el Sant Jaume de Llierca, ­sotscampió del grup 17, entre aquest dissabte (18 h) a fora; i el que ve, dia 11 (17.30 h), a Roses.

En una jornada en horari unificat, els de Mas Oliva, que partien en tercer lloc, fins i tot van tocar el títol de campió perquè hi havia uns minuts en què el Palafrugell perdia i els figuerencs no guanyaven. El Roses va patir fins al final davant el Bàscara, sense res en joc i dirigit per un Miquel Rivas que el 2008 havia pujat el club rosinc a Preferent. Adil, des de sota els pals i amb el cap, va evitar el 2-2 de Felip Sans al minut 90, un fet que hauria deixat el Roses sense el segon lloc. Guanyar 12 dels últims 13 partits ha alçat els costaners, sòlids al darrere amb l’excadaquesenc Sergio Feria sota els pals i amb Robert Fernández seguint aliat amb el gol, autor de 24 dianes.

"Ha estat com un petit miracle, el gol que salva Adil amb el cap al minut 90, va ser increïble. En l’any que potser hem tingut menys armes ha estat el que més hem cregut", explicava Maragall.

Al final, el Palafrugell de Carmelo Alejo va remuntar (1-3) al camp del Viladamat, proclamant-se campió de Tercera Catalana i ascendint directe, deixant el Roses segon en el play-off i el Marca de l’Ham tercer sense premi pel goal average després d’una temporada quasi sencera en zona de privilegi.