L'Atlètic de Madrid va punxar en la seva visita al camp del cuer i ja descendit, el Llevant, i va caure per 2-1, un resultat que deixa el conjunt madrileny sense opcions de lluitar pel títol de Lliga, després de la victòria del Barça contra l'Espanyol. Després del matiner gol de Torres i la sortida en tromba de l'Atlètic, pocs podien imaginar el posterior desenvolupament del partit. Els "matalassers", que van donar la impressió que podien arrasar un rival ja descendit, van mostrar el seu vessant més conformista i van donar vida a un rival que va saber jugar les seves cartes i acomiadar-se de Primera davant la seva parròquia amb un gran resultat. La gran intensitat amb què va arrencar l'Atlètic el partit li va permetre agafar avantatge quan tan sols havien transcorregut dos minuts.

Curiosament, però, el gol madrileny va ser un bàlsam per al Llevant, ja que l'Atlètic va mutar en la seva actitud. Es va replegar al seu camp i va donar totalment la iniciativa al conjunt local, confiant que el dolç moment de joc que travessa Torres li permetés sentenciar el partit amb poc desgast. La veritat és el que el davanter de l'Atlètic va tenir un parell de bones ocasions per haver ampliat l'avantatge del seu equip, en accions aïllades, però va ser l'equip valencià el que, a poc a poc, es va anar encoratjant i posant setge a la porteria d'Oblak.

Quan rondava la mitja hora de joc, una gran jugada per banda dreta de l'equip valencià va acabar amb el gol de l'empat, després que l'assistència de Cuero la rematés amb un precís cop de cap Casadesús davant del qual res va poder fer Oblak. L'Atlètic no va reaccionar i el Llevant va donar per bo l'empat per arribar al descans, mentre el sancionat Simeone abandonava poc abans la tribuna amb cara de pocs amics davant el que havia vist del seu equip.

Davant el caire que havia pres el duel, l'Atlètic va donar entrada a la segona part a Griezman i Carrasco, a la recerca d'una major presència i frescor ofensiva per aconseguir un triomf que era vital en la lluita pel títol de Lliga. Els jugadors de l''Atlètic van captar el missatge i van sortir amb més ambició al terreny de joc. Amb el pas dels minuts van anar minvant les forces dels "matalassers" i el Llevant es va estirar de nou. En el tram final del partit es va bolcar l'Atlètic a la recerca del gol de la victòria però va ser el Llevant qui creava més perill en els minuts finals. El cop de gràcia va arribar en el minut 90 quan Rossi feia el 2-1 i deixava l'Atlètic sense cap opció.