L’Open Tàctic de BTT-Copa Gironina va tancar l’edició del 2015 el diumenge anterior a Banyoles, després d’un total de cinc proves puntuables que també s’han celebrat en els darrers mesos a Porqueres, Mont-ras, Amer i Serinyà. Per optar al títol, han puntuat les quatre millors curses de cada corredor i la novetat d’aquesta edició han estat alguns canvis del nou format i els recorreguts llargs d’una sola volta d’uns 30, 20 i 10 km. La competició ha potenciat la base amb circuits per als nens i nenes, a més de la tasca de promoció, amb un centenar de mainada a cada prova.

Baserba i Blanch repeteixen

D’entre els campions finals, hi ha hagut tres representants de l’Alt Empordà. En màsters de més de 60 anys, l’agullanenc Robert Baserba s’ha proclamat vencedor en la distància de 20 km. El del ­Guess Bike Guak, de 64 anys, va participar fa un any en el Mundial de Noruega i no té aturador.

Per la seva part, a la categoria sub-23, la corredora de Cabanes, Júlia Blanch, va arrasar en 20 km i tancava un any en què també ha estat campionat de Catalunya.

Baserba i Blanch van revalidar, d’aquesta manera, el títol de campions gironins mentre que Íria Gironès ha millorat el tercer lloc de la temporada passada. La prebenjamina del Club Ciclista Vilajuïga va imposar-se en el circuit de 500 metres.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.