La setzena edició de l´Obert Internacional d´escacs de Figueres Miquel Mas, que comença aquest dimarts 11 d´agost i que durarà una setmana, arriba al seu sostre de participants. La prova, organitzada pel Club d´Escacs Figueres, comptarà enguany amb una estrella de primer nivell mundial.

El president del CE Figueres, Carles Falgueras, destaca el fet d´haver arribat al sostre d´inscrits. "L´any 2012 vam assolir els 125 participants, mentre que aquest any arribarem als 146", manifestava la setmana passada el màxim responsable del club, felicitant-se perquè aquest salt quantitatiu els permet treure el cap en el panorama de torneigs. "Costa molt que tinguem una participació alta; nosaltres, aquí, juguem amb desavantatge respecte dels municipis de Barcelona", comenta Falgueras.

El GM paraguaià Axel Bachmann serà, juntament amb el georgià Levan Aroshidze i el veneçolà Daniel Pulvett, el gran favorit per endur-se el títol. Bachmann, amb 2623 punts d´Elo Fide, és el jugador més fort que mai hagi jugat l´Obert de Figueres.

Aquesta no és pas la primera vegada que Bachmann visita el nostre país, ja que, fa uns mesos, va estar jugant la Lliga Catalana d´Escacs amb el Club d´Escacs Mollet de Divisió d´Honor, totalitzant 4,5 de 5 possibles i essent el jugador amb més Elo Fide que ha disputat la Lliga. Les dues vegades que s´ha enfrontat amb el jugador de l´elit mundial Hikaru Nakamura -actual número 4 del món amb 2814 d´Elo Fide-, ha aconseguit entaular les dues partides. Altres onze titulats internacionals acompanyaran els grans mestres esmentats.

La metodologia

El torneig es disputa de l´11 al 18 d´agost al Castell de Sant Ferran, amb tres grups, l´A i el B dividits pel nivell dels participants, i el C, que constitueix el IV Obert Infantil sub12. En el total dels 3 grups es repartiran més de 5.100 euros en premis.

L´Obert Internacional Miquel Mas es jugarà cada tarda a les 16.30 h, excepte la doble ronda del dissabte 15 i la darrera ronda, que es disputarà el dia 18 a les 9.30 h. El grup C, es disputa del 15 al 18 d´agost.